peter0 (1 van 1)

Bruggeling Installatietechniek helpt bij renovatie Fort Wierickerschans: “een geweldig mooie klus”

“Van de aannemer hoorde ik dat deze klus eraan zat te komen en vroeg hem aan mij te denken als het zo ver was. Het zou een grote klus worden op een unieke locatie in onze gemeente. De opdrachtgever ging akkoord, en ik werd gevraagd voor het loodgieters- en installatiewerk”, aldus loodgieter en Bodegraver Peter Bruggeling, die al zo’n 35 jaar in het vak zit. Hij hielp sinds februari bij de renovatie van (voorheen de manschapsverblijven) van Fort Wierickerschans. “Een geweldig mooie klus.”

Met verschillende vaklieden deed Bruggeling de “renovatie, [en het] realiseren van nieuwe mogelijkheden in ruimtes.” Hij hield zich bezig met: ” nieuwe waterleidingen, riolering, gasleiding, vloerverwarming, cv-installaties en sanitair. Er zaten geen toiletten in, nu heb je echt een aantal toiletgroepen en keukens. Het was aan het verpauperen”, aldus Bruggeling over de manschapsverblijven. “Het moest opgeknapt worden. De beheerder heeft er nu voor gezorgd dat het meerdere functies heeft gekregen. De ruimtes gaan bedoeld worden voor bijvoorbeeld een vergadering, workshops, een verjaardag, een feestje of kleine bijeenkomsten.”

Bruggeling vindt het jammer om te zien dat in zijn vak de kwantiteit steeds meer boven kwaliteit lijkt te gaan. “Als mensen mij over de vloer krijgen krijgen ze sowieso een goed stuk vakwerk; dat is ook de reden dat ik bij Fort Wierickerschans gevraagd ben” zegt hij lachend. “Geen geknoei, geen geknetter, gewoon goed en degelijk vakwerk.. Dat doen we ook met zijn allen; de aannemer, de schilder, elektricien, tegelzetter en grondwerkers; we hebben gewoon een heel mooi stukje werk afgeleverd.”

 X