Onnodig verlies ESTO met 0-3 van DOSR

Het verlies had vooral te maken met pech en tactiek. Pech, daar kun je echter niets aan doen maar maakt voetbal boeiend en onvoorspelbaar. In de eerste helft was ESTO voetballend iets beter dan haar tegenstander. Het engeltje op de schouders van de lange mannen van DOSR hipte op tijd op de lat of de paal van hun doelmond op het prachtige voetbalcomplex in Roelofsarendsveen. Zo was de lat en de paal meerdere keren een sta in de weg voor ESTO. Direct na de rust pikte DOSR hun doelpuntje uit een fout van ESTO.  Een slordige pass, direct druk door DOSR op de bal en een schuiver in de linker vleugel was de inleiding. De ruimte tussen de middellijn en het doel was zo groot dat het lege doel een niet te missen kans bood voor DOSR. De bal ging in het net en ESTO kon de wonden likken met een 1-0 achterstand op een ongelukkig moment in de wedstrijd. Onverdiend maar de realiteit en mogelijk ook het gevolg van een tactische omzetting van DOSR. Na het doelpunt ging er veel fout bij ESTO. Op zoek naar een aansluiter werd de organisatie een rommeltje. De invallers van ESTO zwalken over de prachtige grasmat. Daarnaast bouwde de verdediging en het middenveld van DOSR zich op tot een onneembare vesting.Loerende op een counter gaf hun middenveld in de 71e minuut over rechts een gave pass die met een voorzet uitmondde in een doelpunt voor de 2-0. De wedstrijd was daarna gespeeld. In blessuretijd viel nummer drie in het doel van een uitgeblust ESTO. Maandag 2e paasdag speelt ESTO thuis tegen Teylingen. Opnieuw een belangrijke pot om weg te blijven uit de gevarenzone van de 2e klas. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Han Koevoets.

Foto’s: Andre van Egdom.