Ruud Kooistra uit Bodegraven komt met z’n eigen familieboek!

Noordzijde 83 vertelt het levensverhaal van Harmen Kooistra, die in 1912 vanuit het Friese Warga naar Bodegraven kwam om hier een bestaan proberen op te bouwen. Dat is hem op bijzondere wijze gelukt door te trouwen met Klazina van Dam en op Noordzijde 83 een gezin te stichten met achttien kinderen.
Alles hierover staat geschreven in dit bijzondere boek waarin ook terug wordt gegrepen naar diverse voorouders, de verste gevonden in 1640! Toch is dit geen genealogieboek ook al worden alle voorouders en nakomelingen van Harmen Kooistra vermeld. Nee, dit boek is een boek vol bijzondere verhalen, anekdotes en memoires, veelal opgetekend door kinderen en kleinkinderen zelf, aangevuld door de schrijver die de vrijheid heeft genomen enkele romantische verhaallijnen toe te voegen. Bijzondere maar waargebeurde verhalen die precies weergeven hoe het leven zich voltrok, niet alleen daar op Noordzijde 83, maar ook op de Zuidzijde waar het gezin een huisje had, alles beschreven in en over het Bodegraven van toen. 

Aangevuld met de vele foto’s is het boek een prachtig naslagwerk waarin zeker ook inwoners van Bodegraven veel zullen herkennen van ons mooie dorp. Noordzijde 83 laat verder een prachtig portret zien van een Friese man in Bodegraven, een man die de aandacht niet zocht maar wel kreeg toen hij bijvoorbeeld dorpsomroeper werd, via zijn werk op de Kaasfabriek, via de zangvereniging en nog veel meer. Aandacht kreeg hij ook met zijn grote gezin van achttien kinderen in een klein huisje in Het Rode Dorp. Hoe dat leven daar toeging leest u allemaal in dit prachtige boek!

Te koop

Maandagavond 13 september is het boek door de Historische Kring Bodegraven gepresenteerd in Het Anker. Vanaf vandaag, dinsdag 14 september ligt het boek in de winkel bij de Readshop Karssen en bij Primera!

X