40-jaar-doets-afbeelding-1 (1)

Sportcentrum Doets bestaat ‘40’ jaar!

Op 26 september aanstaande is het precies 40 jaar geleden dat Roy Doets in Reeuwijk de deuren opende van Sportcentrum Doets. Doets begon als 17-jarige jongen op de Holland America Line. Na 3 jaar gevaren te hebben, had hij verschillende technische functies in Gouda en omgeving.
Van 1968 tot 1992 heeft Doets in de fotografie gewerkt, waarna de nu 73-jarige Doets zijn carrière in de sport is gestart. Allereerst behaalde hij de bruine band in Judo bij sportschool Sels aan de Turfmarkt te Gouda. Vervolgens is Doets in 1969 gestart met Kempo bij Sifu Scharff te Waddinxveen om in navolging hiervan in 1980 Sportcentrum Doets op te richten aan de van Staverenstraat in Reeuwijk. In de van Staverenstraat verzorgde Doets in eerste instantie Kempo en Kobujutsu voor zowel jeugd als volwassenen. Hiernaast bleef Doets tevens verbonden aan sportscholen en buurthuizen in Delft en Den Haag.

Wat begon als een sportschool voor Budosporten, groeide in 1992 uit tot het huidige complete sportcentrum. Het sportcentrum biedt onder andere Fitness, verschillende groepslessen en Budosporten; Kempo, Jiu Jitsu, Judo aan. In 2010 is Doets verhuisd naar de Oudeweg te Reeuwijk waar het tot op heden is gevestigd. Doets vertelt; ‘Er zijn leerlingen van mij die al 20 tot 30 jaar bij mij trainen!’ ‘Deze leerlingen hebben er voor zorg gedragen dat ik onlangs opgenomen ben in de Budo Hall of Fame.‘ ‘Ik ben er heel trots op dat mijn leerlingen dat voor mij hebben gedaan!’ ‘Ik hoop nog heel lang samen met mijn vrouw en (klein) kinderen werkzaam te zijn bij Sportcentrum Doets; bij leven en welzijn!’

Ingezonden bericht

X