VSTS Dames 1 maakt klus niet af

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe kalenderjaar is voor de dames van VSTS niet zo gegaan zoals gepland. Het beloofde op papier een spannende wedstrijd te worden, aangezien VSTS Dames 1 op plek 4 staat en THOR Dames 2 op plek 5. Ook in de praktijk bleek dat het een spannende wedstrijd zou worden en er was een vijfsetter voor nodig om een winnaar te bepalen.

De wedstrijd werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Kirsten van der Lecq en Donna Sluijs als passer/lopers, Elvira Duiven op de diagonaal, Mirjam van der Kruk en Fleur van der Laan op het midden en vaste kracht Karin van Rijn als libero. Thor startte met flinke servicedruk op de passers van VSTS en zij hadden daar niet altijd een (goed) antwoord op waardoor Terpstra flink moest rennen om de set-up enigszins nog in de buurt van haar aanvalsters te krijgen. Direct scoren werd hierdoor een flinke opgave en Thor maakte gretig gebruik van de hoge foutenlast en chaos die heerste tijdens set één bij de Bodegraafse formatie. Met zijn wissels probeerde coach Dennis Strang nog het tij te keren maar het was al te laat en de eerste set ging helaas maar verdiend met 20-25 naar de dames uit Bergambacht.

Vanaf set twee werd er gewisseld aan Bodegraafse zijde, wat uitpakte in een stabielere passing zodat Terpstra weer wat te kiezen had en zo werd het spel van VSTS weer gevarieerder en werden de punten weer gemaakt. Duiven sloeg de ballen weer hard binnen en ook blokkerend pikte ze haar puntjes mee. Van der Laan kon prima aansluiten waardoor het blok stevig stond en hier menig punt mee werd gemaakt. Ook de servicedruk was weer terug bij VSTS en Van der Kruk had met een aantal series gedurende de wedstrijd hier een aandeel in. Steffi van den Berg die ook deze wedstrijd haar waarde voor het team liet zien, werd vaak afgewisseld met Terpstra, en zij speelde de ballen lekker snel naar de buitenkanten waardoor de blokkering van Thor niet altijd kon sluiten en de aanvalsters konden scoren. Tijdens set twee zijn de dames mede dankzij hun service niet echt in de problemen geweest, al kwam Thor toch nog erg dichtbij aan het einde van deze set. Maar de dames van VSTS bleven hard werken en met overtuiging en enthousiasme werd set twee wel gewonnen, met 25-23.

Set drie was een kopie van set twee. Strang maakte goed gebruik van zijn reserves, door bijvoorbeeld Aline van den Heuvel in te zetten met haar lastige service en haar stabiele passing. Van Rijn werd de gehele wedstrijd opgezocht in de passing maar zij stond haar mannetje en was niet Klein te krijgen. De pass kwam goed aan en VSTS kon haar aanval weer gaan opbouwen. Set drie was ook weer een gelijk opgaande strijd maar VSTS had de langste adem en won wederom met 25-23.

In set vier anticipeerde Thor goed op de acties van VSTS. De prikballen werden er door de tegenstander goed uitgelopen en alleen de hard geslagen ballen scoorde nog, maar ook dit werd lastig door het hoge blok van Thor. Thor speelde de set kien uit en met 23-25 stond het weer gelijk in sets. Coach Strang probeerde aan het begin van set vijf zijn meiden op te peppen en te motiveren en dit leek ook te werken. VSTS startte goed aan set vijf maar Thor liet het er niet bij zitten en met een vervelende serviceserie keek VSTS snel tegen een achterstand aan die zij niet meer te boven kwam. Het was dan ook Thor die als winnaar uit de bus kwam.

De dames van VSTS balen enorm van het getoonde spel en het puntenverlies en gaan aankomende week weer hard trainen om na de volgende competitiewedstrijd met een beter resultaat naar huis te gaan. Aankomende zaterdag mogen de dames namelijk weer op pad, ditmaal naar Fysiotherapie Scheepjeshof/ VCV dames 1. De wedstrijd start om 17:00 uur, uit in Veenendaal. De volgende thuiswedstrijd is pas weer op zaterdag 29 februari, tegen de huidige nr.1, Protos dames 1, om 16:30 uur in de Sporthoeve.