BZ&PC Dames 1 kopje onder

De Bodegraafse waterpolodames zijn na de winterstop slecht uit de startblokken geschoten. Tussen de feestdagen door was BZ&PC vrijaf. In januari startte de ploeg met vier prima wedstrijden tijdens de Haarlemse Waterpolodagen. In aanloop naar de herstart van de competitie werd de intensiteit op de trainingen verder verhoogd en waren er extra oefenwedstrijden. Met deze goede voorbereidingsfase achter de rug ging de equipe van tweedejaarstrainer Ton Kloosterman vol vertrouwen naar concurrent ZVVS in Vlaardingen. Het mocht niet baten. BZ moest pas op de plaats maken en verloor teleurstellend met 6-5. Periodestanden 1-1, 2-1, 2-1, 1-2.




“Het leek wel of we verlamd raakten bij het horen van het eerste fluitsignaal”, analyseerde Kloosterman. “Ik herkende mijn ploeg niet. Verdedigend was het nog wel oké, maar aanvallend waren we veel te passief en speelden we zonder lef. Dat is niets voor ons. Het zal er vast mee te maken hebben gehad dat ZVVS anders speelde dan gebruikelijk, een speelstijl die we de afgelopen jaren nog niet eerder zijn tegengekomen. Ze vielen terug in een zone vanaf positie twee en in hun manminder presste ze de hele twee meter uit. We waren niet bij machte om snel naar de juiste oplossing te zoeken. Een flinke teleurstelling, maar we zijn nog lang niet verslagen. Soms win je, soms leer je. Vanavond was zo’n avond”, besluit hij strijdvaardig.

De Bodegraafse dames spelen aankomende zaterdag in Veldhoven. Om 19:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Of er na dit signaal dan wel een strijdvaardige ploeg in het water ligt, zal blijken.

Zaterdag 20 januari
ZVVS – BZ&PC: 6-5
Periodestanden: 1-1, 2-1, 2-1, 1-2
Doelpunten BZ&PC: Kim de Vor 2, Suzan Kaynar 2, Gaby Hukker.
Saves keepster Patricia den Heijer: 8

Foto: BZ&PC Dames 1 kopje onder (archief OttenZien Fotografie/ Olaf Otten)

Tekst: PR BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank