BZ&PC -Grootste jeugdwaterpolo toernooi West-Europa

Komende zaterdag is het dan eindelijk zover; de derde editie van de KUIL-CUP 2018. Een grootschalig jeugdwaterpolo toernooi georganiseerd door BZ&PC. In drie jaar tijd krijgt de organisatie het voor elkaar om uit te groeien tot het grootste eendaagse buiten waterpolotoernooi van West-Europa. Zaterdag zullen in totaal 97 teams hun zoals de organisatie zelf zegt: ‘Leukste einde van het seizoen’ meemaken.




Wat de KUIL-CUP uniek maakt, is het feit dat het accent niet op winnen ligt. ”We wilden een toernooi voor alle teams organiseren, niet alleen voor de top drie. Spelplezier is het allerbelangrijkste, vooral bij jeugd. Dat is immers de toekomst voor onze sport. De speelpretparken genaamd AquZone en FunZone, dragen aan het spelplezier bij. Dat hier behoefte aan was, merken we wel aan het aantal inschrijvingen, die zelfs uit plaatsen als Den Helder komen ” aldus Rogier van Veen, organisator.

De KUIL-CUP groeit exponentieel in 2016 betrof het aantal teams 42, in 2017 waren dit er 64. Met de 97 teams in 2018 mag heeft de organisatie het grootste jeugdwaterpolo toernooi in buitenwater van West-Europa in handen. Iets waar de organisatie enorm trots op is: ”Mede dankzij de medewerking van het zwembad, zijn we in staat om een dergelijk toernooi van deze omvang neer te zetten. Nog groter groeien zal lastig worden. HaBaWaBa is met vijfdaagse festival waaraan 132 teams uit alle werelddelen mee doen, oprecht de grootste van Europa en daarmee de wereld”.

Het vergroten van de capaciteit brengt meer met zich mee dan alleen medewerking van het zwembad. In totaal zullen ruim 80 vrijwilligers er alles aan doen om een uniek toernooi vol spelplezier neer te zetten voor de jeugd. ”Sinds dit jaar hebben we de organisatie uitgebreid van twee naar acht commissieleden, zes fantastische mensen gaven een enorme impuls aan het succes. Naast volledig digitaal gaan met toernooischema’s, hopen we ons ten opzichte van voorgaande jaren nog beter te perfectioneren. Geef ons zaterdag een zonnetje en we maken er magie van” besluit van Veen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank