BZ&PC Heren wachten op titelduel

Afgelopen zaterdag traden de heren van BZ&PC opnieuw aan tegen De Warande uit Oosterhout. De wedstrijd tussen de gedeelde nummer één en nummer laatst, werd net als in de uitwedstrijd een strijd voor de statistieken. BZ&PC startte sterk, maar eindigde alles behalve soepel.




Na één periode stond er een tussenstand van 10-1 op het bord. De laatste keer dat een dergelijk verschil  op het bord stond, dateert al van meer dan acht jaar geleden. De sterke opening van de Bodegravers kon daarna geen moment vastgehouden worden. De tweede, derde en vierde periode werden met slechts 11-9 gewonnen. 

Coach Herman van Tongerloo was na afloop duidelijk: ”Het aantal onnodige tegengoals en spelers die weigerden samen te werken, waren twee perfecte ingrediënten voor een slechte generale repetitie. Als we zaterdag weer zo voor de dag komen, kunnen we het wel vergeten” 

van Tongerloo doelde op het treffen met ZV Haerlem, de medekoploper in de tweede klasse bond. De winnaar van dit duel gaat alleen aan kop en is de grote favoriet voor het kampioenschap. Het onderlinge resultaat is negatief voor de Bodegravers, thuis werd er met 7-8 verloren na een 5-0 voorsprong. ”Haerlem wist dit seizoen al vaker te ontsnappen, de ploeg weet veel veerkracht te tonen op moeilijke momenten. Ook zij willen graag naar de Eerste klasse en lijken op dit moment stabieler en constanter. Wij zijn dit door vele omstandigheden lang niet altijd” aldus van Tongerloo. 

Een van die vele omstandigheden is de spelersopgave, de van oorsprong al krappe selectie kampt de laatste weken met vele personele problemen. ”Momenteel maken we echt alles wel mee. Van militaire uitzendingen tot een keeper met een gebroken elleboog, indien we winnen van Haerlem breken we alle wetten” aldus Pim Cluistra die in Zwitserland gestrand is met een kapotte auto.

Zaterdag valt de eerste bal om 20:10 uur in Zwembad de Planeet te Haarlem. Publiek is meer dan welkom!

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank