Eerste puntverlies Dames BZ&PC. Titel blijft binnen handbereik

 




De Bodegraafse waterpolodames hadden een lastige uitwedstrijd op het programma staan en moesten in Utrecht flink aan de bak. De enige overgebleven concurrent voor de titel -UZSC- was in het eigen Krommerijn de tegenstander. De winst bleef voor BZ&PC buiten bereik, maar de geel-blauwen stapten toch als morele winnaar uit het bad. Het werd 8-5 (periodestanden 1-0, 1-1, 2-1, 4-2).

 

Onder toeziend oog van ruim 50 meegereisde BZ supporters werd het een strijd die tot het eind toe spannend bleef. Ranglijstaanvoerder BZ&PC had drie punten voorsprong op de Domstedelingen. Thuis werd er eerder dit seizoen behoorlijk onverwacht met ruime cijfers gewonnen. In november werd het 11-4. Een winst met een verschil van zeven doelpunten. En die marge van zeven treffers kon wel eens belangrijk zijn in de race naar het kampioenschap. UZSC zou in het klassement alleen over BZ&PC heen wippen als er met meer dan zeven doelpunten verschil gewonnen zou worden.

 

Beide ploegen waren tot op het bot gemotiveerd en UZSC had alles uit de kast gehaald om met meer dan zeven goals verschil te winnen. Zo lag zelfs Olympisch Kampioene Ilse van der Meijden onder de lat. BZ liet zich hierdoor niet afleiden en deed waar het het hele seizoen goed in is, als één team keihard werken. De Utrechtse topscorers werden prima verdedigd en kwamen nauwelijks tot doelpogingen. Aanvallend bleek de nog steeds sterk keepende van der Meijden en grote sta-in-de-weg. Doelpunten waren aan beide kanten schaars en regelmatig leek het meer op vrij worstelen waarbij badpakken en vingers sneuvelden. Naarmate het duel vorderde, waren de beste winstkansen voor Utrecht. BZ&PC knokten voor elke centimeter in de wetenschap dat elke goal belangrijk was. Begin vierde kwart was het 4-3. UZ liep uit naar 6-3 waarna aanvoerster Kim de Vor liet zien hoe je een strafworp binnen knalt. Goud in Beijing of niet, deze was onhoudbaar en de marge werd weer verkleint tot twee. Richting het eind van de wedstrijd werd de tijd de vriend van BZ en via 7-4 en 7-5 kwam de voor Bodegraven gunstige uitslag van 8-5 op het gigantische scorebord. Geen winst, maar door dit resultaat blijven de Bodegraafse dames wel op de nummer één positie in het klassement.

 

Coach Ton Kloosterman had na afloop gemengde gevoelens: “Ons eerste verlies in negentien wedstrijden. Jammer. We kwamen voor de winst. Maar met dit verlies kan ik wel goed leven. We hadden deze wedstrijd met rood omcirkelt in onze agenda’s. We wilden hier top zijn, omdat tegen een topploeg als UZSC je zelf ook top moet zijn om voor de winst te kunnen gaan. We hebben er alles aan gedaan om vanavond onze beste wedstrijd van het seizoen te spelen. En dat deden we ook. Daar ben ik super trots op. UZ was met al hun ervaring net wat beter vanavond. Maar qua stand blijven we wel bovenaan staan. Die ruime winst thuis eerder dit seizoen was zo belangrijk, UZ is nooit in de buurt geweest om het verschil van zeven vanavond goed te maken. Het is nu aan ons om in de resterende drie wedstrijden de volle buit te pakken om alsnog het kampioenschap binnen te halen. Dat zou toch fantastisch zijn. Promotie is al bereikt, maar het seizoen afsluiten als kampioen, dat zien we met elkaar wel zitten. We zullen er alles aan doen om het niveau van vanavond vast te houden om zo de laatste wedstrijden maximaal te presteren.”

 

Aankomende zaterdag speelt BZ&PC weer thuis. Om 19:45 uur is De Warande uit Oosterhout te gast in zwembad De Kuil.

Zondag 19 maart
UZSC – BZ&PC: 8-5
Periodestanden: 1-0, 1-1, 2-1, 4-2
Doelpuntenmakers BZ&PC: Kim de Vor 2, Jennifer den Besten, Suzan Kaynar, Wendy v/d Neut
Saves keepster Patricia den Heijer: 4
Opperste concentratie bij aanvoerster Kim De Vor bij het nemen van een strafworp. Ze knalt hem grandioos binnen. (Foto: OttenZien Fotografie)
Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie