Einde seizoen voor onthutsend zwak BZ&PC?

In theorie is er nog van alles mogelijk, de achterstand is immers drie punten. De praktijk daarentegen is hard. Het lijkt erop dat de Heren van BZ&PC, voor het tweede jaar op rij, niet weten te promoveren naar de eerste klasse. Het verlies tegen ZV Haerlem viel zwaar in het Bodegraafse kamp. Geen enkel moment hadden de Heren van BZ&PC recht van spreken.




De eerste periode startte van beide kanten tam, in tegenstelling tot het thuisduel in Bodegraven. Haerlem wist de overtal situatie te benutten (1-0), BZ&PC mistte deze drie keer. De alles behalve vlekkeloze start kreeg in de tweede periode geen ommekeer opnieuw miste BZ&PC een overtal. Een strafworp en overtal lieten Haerlem onder andere uitlopen naar 5-1. Na reeds 15 gemiste Bodegraafse schoten, lobte Rob Peek de bal achter de Haerlemse keeper.

De derde periode ging opnieuw verloren door een benutte overtal van Haerlem, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. BZ wist nog een paar doelpunten te maken, maar kwam geen moment in de buurt. De eindstand op het bord 8-4. 

Herman van Tongerloo was duidelijk na de wedstrijd: ”We hebben hier met een handrem gespeeld. Als je 33 schoten mist, waarvan bijna de helft niet eens op doel is, dan wordt het al een vrij lastige opgave. Tel daarbij 7 gemiste overtal situaties op, dan heb je hier geen recht van spreken”. 

BZ&PC staat door het verlies drie punten achter op koploper ZV Haerlem. Met nog 7 wedstrijden te gaan, zou normaliter de titelrace open liggen. Toch verwacht de ploeg niet te promoveren ”Alleen de kampioen promoveert, ook al zou Haerlem nog 1 keer verliezen, dan zijn zij op onderling resultaat nog steeds beter. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik zie Haerlem niet nog twee keer punten verspelen.” besluit van Tongerloo.

Foto: Erwin Korevaar, BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank