Image.png

Heren BZ&PC herpakken zich tegen LZ

Na het verlies van vorige week thuis tegen titelconcurrent ZV Haerlem, wachtte de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma de concurrent met outsider LZ1886 (Leiden). De heren kwamen geen moment in de problemen, al wisten ze pas in de laatste periode te overtuigen. Het werd 6-14 in het voordeel van BZ&PC.
De wedstrijd die bijna een uur later aanving om onbekende redenen, begon mat. Luke Rijnbeek kwam in de eerste periode – met twee doelpunten en met twee bijzondere uitsluitingen – veelvuldig voor op het formulier. Mede dankzij zijn treffers kwam de ploeg snel op een 0-4 voorsprong.

In de tweede periode zakte het spel verder in, LZ deed nog wat terug, maar kon de Bodegraafse verdediging lastig doorgronden (2-5). De derde periode was opnieuw voor de Bodegraafse gasten, maar het frisse combinatiespel moest nog op gang komen.

In de vierde periode kwam dat spel, na wat tactische omzettingen, eindelijk los en zorgde een combinatie van Rory van Amsterdam (die tegen zijn oude ploeg speelde) en René Peek voor een perfecte afronding. De ploeg wist de laatste periode met 3-6 naar zich toe te trekken, waardoor de eindstand op 6-14 kwam. 

Herman van Tongerloo keek positief terug op het duel: “De jongens hebben het verlies tegen Haerlem goed opgepakt, aan onze doelstelling veranderde niets en dat lieten ze vanavond met name in de vierde periode zien. Oudere spelers hielpen de jonkies en verdigend lagen we goed. Ballen die erdoor kwamen waren voor Robin (keeper, red.) en aanvallend pikten we bijna allemaal onze goal mee. Een wedstrijd voor het vertrouwen”.

Volgende week neemt de ploeg het op tegen De Watervlo, met een bekende coach: Remco Kamer, hij keert voor even terug in De Kuil. De coach is jarenlang midvoor geweest en kent sommige jongens nog prima qua spel. De wedstrijd zal aanvangen om 20:45u in De Kuil.

Foto: Luke Rijnbeek (#3) 
Tekst: Pers & PR BZ&PCX