Heren BZ&PC ontsnappen opnieuw tegen Zeeuwse Kust

Zaterdag namen de Heren het voor de tweede maal op tegen Z&PC de Zeeuwse Kust. Eerder dit seizoen troffen de ploegen elkaar in bekerverband in Vlissingen. Op miraculeuze wijze bleef BZ&PC in het bekertoernooi na een slechte 4-5 overwinning. Dat de heren nu opnieuw ontsnapten, is bijna een wonder te noemen.




BZ&PC begon zeer slecht aan het duel met de Zeeuwen. Nog niet eerder dit seizoen stond BZ&PC achter na de eerste periode (1-3). Het tamme BZ had bijna drie volledige periodes nodig om wakker te worden. Bij een 5-7 achterstand was men eindelijk wakker en wist in de laatste 36 seconden de stand gelijk te trekken naar 7-7.

Daar waar Pim Cluistra de nodige moeite had met drie terugvallende verdedigers (zie foto), kwam er ruimte voor het jonge talent Stefan Sterk. Met dank aan een goed golfje schoot hij de zeer belangrijke 9-7 binnen. De ploeg uit Vlissingen kwam nog terug tot 9-8, maar Rory van Amsterdam en Rob Peek gooiden de deur definitief in het slot.

Coach Tjeerd Schaafsma was vooral opgelucht: ‘’Ik ben vroeger nog weleens behandeld voor hartritmestoornissen, maar ze konden me bijna weer afvoeren. We zijn hier gelukkig ontsnapt’’

Volgende week moet het stroperige ervan af zijn en zal de ploeg in de 1/16e finales moeten sprankelen in het bekertoernooi tegen Z&PC Rotterdam. De ploeg speelt om 16:00 uur in Rotterdam.

Persbericht BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank