Sterk ESTO wint met 3-2 van HVV

In één van de eerste wedstrijden van dit seizoen moest ESTO in Den Haag ervaren dat er veel verschil zit tussen de derde en tweede klas KNVB. HVV had toen geen kind aan de nieuwkomer uit Bodegraven en won eenvoudig. Een half jaartje later werd het duidelijk dat ESTO is gegroeid en niet meer bereid de Bodegraafse kaas van het brood te laten eten. Hoewel er binnen zeventien minuten twee Haagse doelpunten vielen werd er na vierennegentig minuten een mooie 3-2 overwinning binnengehaald.

Het was een prima wedstrijd onder het “lente” zonnetje waarin thuisploeg ESTO meerdere speelstijlen hanteerde. Gewoon altijd druk zetten, goede en rustige opbouw vanuit de degelijke verdediging en de diepe bal hanteren om de verraderlijke spitsen te bedienen. HHV volhardde in één speelstijl: zorgvuldige en snelle opbouw tot rond de zestien meter, maar zij had een kwetsbare verdediging. Na een kwartiertje was het raak voor de koninklijke Haagse club in het goud-gele shirt. Handig duikelde een speler net binnen het strafschopgebied en mocht Joppe van der Bruggen vanaf de stip met een slim en beetje arrogant rolletje de 0-1 voor zijn ploeg binnenschieten. Nog geen twee minuten later ging een beauty van een lob over Joey Anker in het net voor de 0-2. Hoewel het spelbeeld zeker niet in het voordeel was voor HVV, leek het zomaar een nare middag te worden voor de jarige aanvoerder Robin Groenendijk en zijn ploeg. Slechts zeven minuten later scoorde ESTO de aansluiter. Na een snelle aanval gaf Kevin Duthler de bal onbaatzuchtig aan de meegelopen Arno Zijm die een leeg doel voor zich zag. Tot de rust bleef het 1-2 en waren de beide ploegen gelijkwaardig waarbij Arno in de 44e minuut zijn prima schot nog maar net op de doellijn gekraakt zag.

Kort na de rust nam Wouter-Jan Bos een voorzet direct op de slof en was het 2-2. Met angst voor een snelle uitbraak hield HVV veel mensen achterin om de soms eenzame spitsen Kevin en Wouter-Jan in de gaten te houden. Het middenveld van ESTO zakte in en gaven samen met de verdediging geen krimp. Met nog ongeveer tien minuten op de klok werd Kevin in het strafschopgebied aangetikt en hij buitelde. De bal ging op de stip. Wouter-Jan doet niet aan rolletjes en knalde hard de 3-2 overwinning in de touwen. HVV ging daarna fel in de aanval zonder echt grote kansen te creëeren. ESTO ruimde blind op en was fel in de duels. Enkele kleine opstootjes voor het ESTOterras gaven aanleiding voor hilariteit en de Bodegraafse supporters schreeuwden hun ploeg naar de verdiende  overwinning. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Foreholte in Voorhout, de wedstrijd begint om 14.00 uur.