Super weekend voor zwemmers BZ&PC

blank

In een bomvol zwembad “de Kuil” werd door BZ&PC het tweedaagse Clubkampioenschap georganiseerd. Buiten de vele deelnemers van BZ&PC deden ook zwemmers mee van de Columbiaan, DSZ en GZC Donk. Tijdens dit weekend werden door de zwemmers van BZ&PC meer dan 100 persoonlijke records verbroken. Bij de dames werd Laila Kuipers algemeen clubkampioen en bij de heren werd dit Hans van Wijk.

blank


Natuurlijk waren er ook in alle leeftijdscategorieën Clubkampioenen, t.w.v.   Erin,  Jolijn, Nienke, Donna, Laila, Ryan, Stijn, Jesper, Mats, Thom, Bjorn, Victor, Koen, Hans. Tevens waren er diverse prijzen beschikbaar op speciale afstanden en disciplines:

De Lina schaal

Deze schaal is in 2014 ter beschikking gesteld door Rob en Wilma Lina voor de zwemmer of zwemster die het clubrecord op de 100 meter vlinderslag het meest verbetert of het dichtst benadert.
Dit jaar werd deze wederom gewonnen door Hans van wijk

Suringa Bokaal

Deze bokaal is in 1986 geschonken door Bob en Puck Suringa en is bestemd voor de zwemster die in haar leeftijdscategorie een clubrecord op de rugslag het meest verbetert of dat clubrecord het dichtst benadert.
Dit jaar is de Bokaal gewonnen door Maaike

Lex Ratering Bokaal

Deze bokaal is in 1977 door ons oud-lid Lex Ratering geschonken. Om voor 1 jaar in het bezit te komen van deze bokaal geldt de tijd gemaakt op de 100 meter schoolslag door een jongen onder de 17 jaar, die in zijn leeftijdscategorie het clubrecord het dichtst benadert, of het meest verbetert.
De beste jongere dit jaar was Bjorn die de Lex Ratering Bokaal in ontvangst mocht nemen.

De vrijwilligers beker voor de heren gaat dit jaar naar Erwin de Jong, en bij de dames naar Aranea de Jong. In de week voor de Clubkampioenschappen en tijdens het zelfde weekend waren er ook Nationale wedstrijden waar zwemmers van BZ&PC aan deelnamen. Bjorn Rijkaart had zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen kortebaan in Eindhoven. Bjorn werd 13e van Nederland op de 400m vrije slag en op de 50 m vrij een pr.

Tijdens het zelfde weekend als de Clubkampioenschappen moest Maaike ook optreden tijdens Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan waarvoor zij zich gekwalificeerd had.
Maaike mocht op 4 afstanden, zwom mooie tijden, werd 19e met een pr op de 50 m rug en 1 pr op de 50 vrij.

Al met al was 2018 een succesvol jaar voor de zwemmers van BZ&PC en hopen natuurlijk dat ook in 2019 deze groei mag voortzetten.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank