Toptransfers voor waterpolomannen BZ&PC

De herenselectie van BZ&PC mag zich bijzonder gelukkig prijzen met de nieuwe aangetrokken eredivisiespelers. Luca Groenendijk (Widex GZC Donk) en Joey Schellingerhout (SVH) zullen komend seizoen uitkomen voor de Bodegraafse hoofdmacht.




Luca Groenendijk begon zijn waterpolocarrière bij de Bodegraafse vereniging, maar al snel werd duidelijk dat het linkshandige talent niet bij BZ&PC kon blijven. Groenendijk bereikte via Widex GZC Donk het Nederlands jeugdteam. Hij groeide door tot en met Jong Oranje 1 en speelde grote eindtoernooien. Ondanks fantastische seizoenen bij Widex GZC Donk, raakte Groenendijk het spelplezier kwijt, iets wat hij bij zijn oude club hoopt terug te vinden.

Groenendijk: ‘‘BZ&PC staat bekend om haar mix van gezelligheid en prestatie. De ManMeer!-Cup van twee jaar terug is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast ken ik een aantal jongens uit de groep goed, met enkele heb ik al eerder gespeeld en dat klikte goed. De gesprekken gaven mij voldoende vertrouwen mijn spelplezier in Bodegraven terug te vinden. De club waar alles begon.’’

Joey Schellingerhout is een bekende in Bodegraven. Samen met BZ&PC pakte hij in 2016 nog de ManMeer!-Cup, na een kortstondig avontuur bij SVH keert hij terug in Bodegraven. Schellingerhout maakte furore in zijn tijd bij AZC Alphen en bereikte eveneens Jong Oranje. Samen speelde hij met Groenendijk op het Europees Jeugd Kampioenschap in Frankrijk, waar Schellingerhout topscoorder werd. Ondanks dat ook Schellingerhout de clubs voor het uitzoeken had, kiest hij voor de Bodegraafse vereniging.

‘’Naast dat mijn werk drukker wordt, miste ik de tijd waarin ik met mijn vrienden kon spelen. In de twee jaar dat ik bij Bodegraven gespeeld heb, heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Tel daar die bijzondere clubcultuur bij op en het voelt als thuiskomen. Ik kijk er naar uit om met Bodegraven terug te keren naar het niveau waar we horen.’’ Aldus de ambitieuze Schellingerhout.

Het Trainersduo (Herman van Tongerloo en Tjeerd Schaafsma) is verheugd met de komst van de twee voormalig jeugdinternationals. ‘’Je mag het gerust verbazingwekkend noemen dat een tweedeklasser zulke spelers erbij krijgt. Dat zou iedereen wel willen. De club heeft hier het afgelopen seizoen hard voor gewerkt. Daarnaast komt er talentvolle jeugd door en wordt het jeugdbeleid aangescherpt. De weg omhoog is ingezet, onze ambitie is duidelijk’’.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank