Twee 15-jarige debutanten helpen Heren BZ&PC mee aan zege

Afgelopen zaterdag speelden de heren van BZ&PC tegen LZ1886 uit Leiden. De op papier makkelijke wedstrijd, kon in werkelijkheid nog wel eens een lastige avond worden. De Bodegraafse equipe verloor de week ervoor van Haerlem en kon promotie daardoor vergeten, ook de afwezigheid van enkele spelers maakte het er niet makkelijker op.




De wedstrijd die later begon, mede door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Arie Both, bleek al snel gespeeld. LZ1886 kwam door goed verdedigend werk geen moment in het spel. Door onder andere twee strafworpen bleef LZ nog in het spoor, maar de Bodegraafse aanval toonde een groot contrast met de vorige wedstrijd. Rob Peek wist vijfmaal het net te treffen, waardoor BZ&PC enigszins onverwacht geen moment in gevaar zou komen. De eindstand op het bord was 22-7. 

Voor coach Herman van Tongerloo het moment om twee debutanten in actie te laten komen. Bart Sterk en Remco Klinkenberg (Beiden 15 jaar) konden dit seizoen al enkele keren spelen in het tweede team. De jeugdspelers spelen momenteel nog in de B-Jeugd, maar trainden het afgelopen seizoen al volwaardig mee. Een bewuste keuze volgens van Tongerloo: ‘’Voor het eerst sinds jaren is er continue aanwas van jeugd. De B-lichting die nu doorkomt is een sterke. De wedstrijd bood mogelijkheid om twee van deze jongens te laten ervaren waar ze de komende jaren voor trainen. Dat Bart (Sterk) nog een doelpunt meepikte, maakt het natuurlijk af’.”

Volgende week speelt de ploeg tegen De Watervlo uit De Meern. De ploeg, die ook nergens meer voor speelt, staat onder leiding staat van oud BZ-er Remco Kamer. Het belooft een spannend weerzien te worden.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank