Zwaarbevochten thuisoverwinning Dames 1 BZ&PC

BZ&PC Dames 1 had een zware avond in het eigen De Kuil en ontdeed zich in een fysiek duel van het Zwolse Swol 1864. BZ won de tweede speelronde met 10-5. De Bodegraafse eersteklasser had aan een goed gespeelde tweede periode genoeg om mede promovendus Swol eronder te krijgen. De thuisploeg liep in die fase uit van 3-2 naar 7-3. Marjolein Russchenberg schoot met scherp, drie treffers.
Coach Ton Kloosterman haalde opgelucht adem. “Ik ben trots op de strijd die we geleverd hebben. Maar wat was het zwaar. Het was erg fysiek vanavond. Veel vastpakken, trekken en duwen. Omdat dit reglementair niet mag, waren hier veel straffen voor. Wat ons wel opviel was dat wij veel vaker naar de strafhoek moesten dan Swol. 16 om 6 keer. En dat deed geen recht aan het beeld van de wedstrijd vond ik. Complimenten aan de ploeg hoe we al die ondertal situaties overleefden. Zwolle wist er geen één te benutten. Wel lekker dat we vanavond tegen deze concurrent de punten in eigen huis houden. Vorig seizoen werden we beide eenvoudig kampioen waardoor we promoveerden. We kennen Wol van toernooien en oefenwedstrijden. Nu het voor het eggie was, lekker om dan te winnen”, besluit hij.




Volgende week zondag gaat de Bodegraafse equipe naar Dordrecht. Om 17:25 uur galmt het eerste fluitsignaal door het lokale 50 meter bad.
Zaterdag 30 september
BZ&PC – Swol 1864: 10-5
Periodestanden: 3-2, 4-1, 3-2, 0-0
Doelpunten BZ&PC: Marjolein Russchenberg 3, Kim de Vor 2, Suzan Kaynar 2, Maaike Broersma, Lisa Stolwijk, Niki Hukker.
Saves Keepster Patricia den Heijer: 8
Balsponsor: Green Health Center


Nieuweling Nicole Zijderveld-Fransen met haar ploeg de bovenliggende partij. Foto: Olaf Otten/ OttenZien.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank