Aanstaande zaterdag grootse Carnavalsoptocht in Reeuwijk

Aankomend weekend zal het Groot Carnaval losbarsten in Reeuwijk. De laatste laag verf wordt op de praalwagens aangebracht. Ook de naaimachines draaien nog even overuren, zodat alle kostuums op tijd af zijn.
Carnavalsoptocht

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar één van de grootste carnavalsoptochten boven de rivieren. Zo’n 44 groepen hebben zich aangemeld voor de Optocht, met in totaal bijna 600 deelnemers. Dit betekent dat het dit jaar wederom een enorme, vrolijke stoet aan praalwagens en goed uitgedoste loopgroepen zal zijn. Voor alle kijkers langs de optocht een waar feest om naar te kijken. Zaterdag 6 februari wordt het carnavalsweekend om 11.11 uur officieel geopend op het terrein van Edelman in de Tempel. De burgemeester zal hierbij de sleutel overhandigen aan Prins Sander van Nieuwdeurp. Hierna vertrekt de Optocht over de Oud Reeuwijkseweg richting Reeuwijk-Brug. Rond 11.50 uur zal de Optocht bij rotonde de Oude Tol voorbij komen, om vervolgens via het Treebord en de Dunantlaan rond 12.30 uur bij de Koeienbrug te zijn. Om 13.20 uur zal de Carnavalsoptocht op Reeuwijk-Dorp aankomen. Blaaskapel de Waaghalzen zullen voor muzikale begeleiding zorgen. Na de Optocht is het groot feest op het plein voor Gasterij Vergeer. Iedereen is uitgenodigd om aan dit vrolijke carnavalsfeest deel te nemen.

Kinderoptocht

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd mogen met hun zelf versierde fiets, skelter of step deelnemen aan deze kinderoptocht, vooraf aanmelden is niet nodig. Om 13.00 uur wordt er verzameld bij kinderdagverblijf Ouders Wensch aan de Nieuwdorperweg. De kinderoptocht sluit rond 13.15 uur aan bij de grote Optocht, zodat de gehele stoet gezamenlijk op Reeuwijk-Dorp aankomt. Na afloop zal er op het plein voor Gasterij Vergeer ook een prijsuitreiking voor de kinderoptocht zijn. Aansluitend kunnen alle kinderen van de basisschoolgroepen drie tot en met acht naar het kindercarnaval in Gasterij Vergeer komen, waar zij verschillende spelletjes kunnen spelen en er vrolijke carnavalsmuziek wordt gedraaid, de entree hiervoor is gratis.

Carnavalsweekend

Naast de grote carnavalsoptocht op zaterdag 6 februari, zal de rest van het weekend ook in het teken van carnaval staan. Op zondagmiddag begint om 13.00 uur de Carnavalsmis in de Petrus en Pauluskerk op Reeuwijk-dorp. Aansluitend is er gezinscarnaval in Gasterij Vergeer en Hapzz met een gevarieerd programma voor het hele gezin. Zaterdag-, zondag- en maandagavond vinden er feestavonden plaats in Gasterij Vergeer en Happz.

Optocht Aankomst in Reeuwijk-Dorp

Foto van vorig jaar tijdens de optocht in Reeuwijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie