Opnieuw een puntje voor ESTO

Met de 3-3 eindstand mocht ESTO haar handjes best een beetje dichtknijpen. Stolwijk was niet beter maar wel veel nadrukkelijker op de helft van ESTO aanwezig. Het gevaar kwam dit keer echter niet van de tegenstander maar van de onzekerheid van de zwart-witten in haar eigen strafschopgebied. Voetballend waren daardoor beide ploegen gelijkwaardig en de eindstand dus terecht. Vooral voor de toeschouwers was het een leuke onderhoudende sportieve wedstrijd met 6 doelpunten, even zoveel kaarten en 3 penalty’s. Dat gebeurde bijna allemaal in de eerste helft, de tweede helft was vooral spannend. Binnen 30 minuten stond het 2-2 en je kon geen moment de andere kant op kijken of je miste iets, zo snel ging het. De scheids speelde een belangrijke rol door 3x de bal op de stip te leggen en veelvuldig de kaarten te trekken. Misschien iets te daadkrachtig maar het kon altijd wel door de beugel. Stolwijk miste de eerste pingel. Zo verprutsten zij nog vele kansen in de loop van de wedstrijd. Wouter-Jan Bos is echter specialist strafschoppen en liet de 15 jarige prima doelman van Stolwijk dan ook 2x vissen.

Na de aftrap duurde het 5 minuten tot Jordy Romijn met een fraai kopballetje voor de 0-1 voorsprong voor ESTO zorgde. Stolwijk kwam echter in de 8e minuut al langszij. Zij hadden kort daarvoor hun pingel gemist. In de 15e minuut mocht een vrijstaande, wellicht verbouwereerde, speler van Stolwijk hun voorsprong van 2-1 aantekenen. Nog voor de 35e minuut waren twee kleine overtredingen in het strafschopgebied van de thuisploeg aanleiding voor penalty’s die ESTO tot de rust een 2-3 voorsprong brachten. Na rust zette Stolwijk het gas er nog eens op, ESTO loerde op de counter. Dat resulteerde in een doorbraak van Marcel van Roon die helemaal vrij had kunnen doorstomen tot de doelman van Stolwijk. Hij werd echter vastgepakt. De rode kaart die volgde was terecht en zette Stolwijk op 10 man. Zoals wel vaker gebeurd, maakte dat nauwelijks verschil en werd de ijver van de thuisploeg tegenover de rommelige opbouw van ESTO beloond. Dat gebeurde in de 75e minuut. Na veel gekluts en gedoe net voor de doellijn van Donny Veenis viel de bal een tandje terug recht in de voeten van Rick van Eijk. Hij verzilverde ongenadig, maar verdiend, de 3-3 voor de eindstand. Volgende week is er carnaval en inhalen, de week daarna ontvang ESTO thuis NOCKralingen. De wedstrijd begint dan om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets