Bodegraven pakt knap punt op bezoek bij Oliveo

Op een zonovergoten zondagmiddag heeft Bodegraven tegen de nummer 3 van de ranglijst Oliveo een goed resultaat geboekt. De ploeg hield stand tegen een veelscorende ploeg en stapte na 90 minuten met een 0-0 eindstand van het kunstgras af.
Trainers Frank Weerdenburg en Frank Bakker moesten flink puzzelen om de basiself in het veld te krijgen. Saad el Boutaybi en Fahad al Badri ontbraken vanwege een schorsing en ook Erwin Emonds ontbreekt nog met een enkelblessure. Alsof dat niet genoeg was kwamen daar op zaterdagavond(!) nog twee blessuregevallen bij. Martijn Bakker en Dani Peralta stapte voor het goede doel de ring in om een potje te kickboksen, dit resulteerde voor beide heren in een blessure. Martijn Bakker sloeg zijn arm uit de kom en Dani Peralta liep een scheenbeenblessure op. Wellicht dat ze volgende keer op maandag kunnen gaan boksen? Rob Schouten, Roy Sneijder en B-speler Anass Kalai stonden hierdoor in de basiself en speelden alledrie een verdienstelijke wedstrijd. De jeugdige Kalai stond zijn mannetje centraal in de verdediging bezorgde de spits van Oliveo een vervelende middag.

Bodegraven opende sterk. Het zette Oliveo op eigen helft onder druk probeerde in balbezit zich op een voetballende manier een weg te banen door de defensie van de gastheren. Oliveo liet bij vlagen wel zien waarom zij nog meestrijden om de titel. Met vlugge driehoekjes en zuivere crossballen voetbalde zij zich onder de Bodegraafse druk uit. Ook de Bodegraafse defensie stond goed georganiseerd. Het moest af en toe flink aanpoten om de rappe flankspelers in bedwang te houden, maar zag de thuisploeg in de eerste helft geen echte grote kansen creëren. Wel was het éénmaal gevaarlijk toen een voorzet in de zestien voor de voeten van een aanvaller van Oliveo viel. Zijn schot van een meter of tien uit de draai ging echter ruim over het doel van Marco Vonk. Bodegraven had ook moeite met de stugge defensie van Oliveo maar was na een half uur spelen wel dichtbij de 0-1. Frank Veelenturf wurmde zich langs een verdediger en stuurde vervolgens Abdullah Kalleche met een mooie steekbal richting de het doel. Zijn inzet belandde echter op de handen van de doelman en ook in de rebound wisten Kalleche en de meegelopen Rob Schouten niet tot scoren te komen.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd wat in, maar werd er door beide ploegen wel voor elke meter gestreden, iets wat bij Bodegraven nog wel eens ontbreekt dit seizoen. Het elftal van zondag bleef echter knokken en wist op deze manier een aantal keer gevaarlijk voor het doel te komen. Opnieuw was Abullah Kalleche het dichtst bij een treffer. Ook ditmaal was Frank Veelenturf de aangever, maar het vizier van Kalleche stond helaas niet op scherp, waardoor zijn schot in de het zijnet verdween. Vijf minuten voor tijd had ontstond nog een gevaarlijke situatie voor het doel van Oliveo. Een counter ingeleid door Frank Veelenturf had een doelpunt op moeten leveren, maar Veelenturf ging voor eigen succes waar hij beter had kunnen kiezen om de bal af te leggen op de meegestormde Kalleche of Ilias Hadi. Aan de andere zijde van het veld moest de defensie van Bodegraven nog een aantal maal ingrijpen, maar hield het zonder al te veel moeite de nul.

Bodegraven pakt dus een punt en blijft een klein gaatje houden met de plekken die je aan het einde van de competitie veroordelen tot het spelen van nacompetitie. Het gat met nummer 11 Haastrecht is 3 punten, bovendien heeft Bodegraven een wedstrijd minder gespeeld. Deze inhaalwedstrijd staat gepland voor Paasmaandag, als nummer 13 Stolwijk op bezoek komt.

Komende week krijgt Bodegraven bezoek van Zoetermeer, deze ploeg staat op plek 5 en heeft nog een klein beetje hoop op een titel. Aftrap aan de Groene Zoom is om 14.00 uur.

Oliveo-VVB2

Oliveo-VVB3

Oliveo-VVB4

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie