Bodegraven verliest met 1-2 van Oliveo

Een leuke, spannende, maar bovenal van invloedrijk duel in de strijd om de 1e periode.
De nummers 1, 2, 3 en 4 speelden tegen elkaar en beslisten waar over 2 weken de strijd om de 1e periode los gaat barsten. Om te beginnen speelde koploper Zoetermeer zondag gelijk tegen HOVDJSCR. Bij winst van Bodegraven zal laatsgenoemde de lijstaanvoerder zijn.
Bij verlies blijft Oliveo meedoen om de plaatsen bovenin. Bodegraven begon opnieuw met een gewijzigde basiself. Door de vele blessures was het zelfs niet meer mogelijk 3 spitsen op te stellen waardoor er ook nog van systeem werd veranderd.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of de eerste kans voor Oliveo was al een feit. De Bodegraafse verdediging stond nog met open mond naar Assepoester te kijken, die zich had verkleed als verzorgster van de uitploeg, of de bal belandde al op de paal. Het 1e kwartier was Oliveo gebrand om een doelpunt te maken. De druk hield aan en een aantal kansen volgden, maar dat de ploeg moeilijk tot scoren komt zal later in de wedstrijd wederom blijken. Bodegraven heeft daar minder moeite mee. Na 20 minuten zwakte de druk wat af en kwam Bodegraven meer aan voetballen toe. Veelenturf werd met een lange bal aangespeeld en zette sterk zijn tegenstander weg. Een diagonale pass richting Hadi, die daarna zijn tegenstander uitkapte en de bal laag in de verre hoek schoof, betekende de 1-0.

IMG_3312

Hierna ging de thuisploeg te ver achteruit lopen en bleef Oliveo gevaarlijk.
Scoren lukte echter niet.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld. Bodegraven ging meedoen in het spel en de voorwaartsen werden meer in stelling gebracht en konden gevaarlijker worden.

De blauw-witte zebra’s uit Pijnacker kwamen goed weg toen Veelenturf door de verdediging glipte. De laatste verdediger zag alleen nog kans de spits neer te halen en op randje van 16 meter heel veel risico te nemen. De prima leidende scheidsrechter van vanmiddag oordeelde echter anders en liet alleen een geel kartonnetje zien. Ruting trapte deze vrije trap richting de bovenhoek maar het ontbrak aan snelheid. Bodegraven leek de wedstrijd uit te spelen en door snelle counters de eindstand te vergroten, maar opeens was daar een afvallende bal die door de linkerverdediger van Oliveo recht op doelman Vonk werd geknald.
Een makkelijke prooi voor de wederom uitstekende keeper, ware het niet dat deze bal nog door een eigen speler van richting werd veranderd. Soms moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt. Deze regel was duidelijk van toepassing op Oliveo, want ineens geloofden ze in het gegeven dat ze ook zelf konden scoren. Vlak voor tijd schoten zij dus ook de winnende tegen de touwen. Slap verdedigen in de eigen 16 meter was hier debet aan. 1-2.
Bodegraven wilde nog wel, maar door het geblesseerd uitvallen van Hadi en Bakker begin 2e helft, was dit niet meer te bewerkstelligen.

Geen man over boord, want vooralsnog doet Bodegraven het als promovendus prima in de 3e klasse. Als het uit de 2e klasse gedegradeerde Oliveo zo euforisch is na een overwinning op de Groene Zoom, is dat een goed teken. Volgende week een voetbalvrij weekend, wat de blessures de mogelijkheid biedt om zich op hun herstel te kunnen richten.
Bodegraven hoopt dan met een fitte selectie af te reizen naar Zoetermeer om daar tegen de koploper voor een stunt te zorgen.