Brandweer Driebruggen behaalt 3e plaats bij regionale finalewedstrijd

Zaterdag 17 oktober heeft de brandweer van Driebruggen deelgenomen aan de regionale finalewedstrijd in Krimpen aan de Lek. Aan deze finale deden negen korpsen van de regio Hollands Midden mee.
De ploeg, welke bestond uit Martijn Ruizendaal, John Griffioen, Jeannette Leber, John Bout, Corné de Gier en Raymond Droog, kreeg een realistisch scenario voorgeschoteld:
Er was een personenauto per ongeluk achteruit een talud afgereden de achtertuin in. In de auto zaten vader en zoon welke naar het ziekenhuis wilden rijden omdat de zoon in zijn arm gezaagd had. Moeder stond in paniek op het balkon te roepen. Aan de ploeg de taak om moeder te kalmeren en de auto te stabiliseren, zodat vader en zoon uit de auto gehaald konden worden. Tijdens deze actie liep moeder het huis weer in omdat haar vlees stond aan te branden. Hierop ontstond een steekvlam waardoor de keuken in brand vloog, en moeder brandwonden opliep en niet meer reageerde. Hierop moest de ploeg snel schakelen door de voordeur te forceren zodat moeder gezocht kon worden. In de hal zat ook nog een hond welke gered moest worden. Moeder gaf aan dat haar dochter nog boven zat, welke na een snelle verkenning ook gevonden was. Vervolgens kon de brand, welke inmiddels ook doorgeslagen was naar de 1e verdieping, geblust worden. Dit alles werd nauwlettend gevold door vijf juryleden.
Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Driebruggen met hun inzet de 3e plaats behaald hebben.
12087690_1674874329395629_8327960156569453847_o

PA170087

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie