BZ&PC (Heren) verliest van Heerenveen

De heren van BZ&PC kennen een valse start van de competitie. Waar de Bodegravers in het eigen zwembad De Kuil doorgaans onverslaanbaar zijn, ging de ploeg van coach duo Herman van Tongerloo en Jary Göbel afgelopen zaterdag al voor de tweede keer in eigen huis onderuit. Na Brandenburg was het dit keer HZPC/Avéna dat er met de buit vandoor ging: 12-13.
Halverwege de eerste periode leidde de Friese bezoekers met 0-3, dankzij een aantal schoten van afstand. BZ&PC klampte vervolgens aan via Joey Schellingerhout en René Peek. Hoewel beide ploegen een zone-verdediging speelden en het een sportieve wedstrijd was, hielden de scheidsrechters het kort. Dit leverde in totaal liefst 29 persoonlijke fouten op. Nog voor het eind van de tweede periode kon Tristan van Dam na commentaar op de scheidsrechter zelfs helemaal vertrekken. BZ&PC keek op dat moment tegen een 4-8 achterstand aan, maar herstelde zich uitstekend in de derde periode en kwam mede dankzij twee prachtige midvoordoelpunten van Rik Sandifort terug tot 7-8.

Waterpolo Bodegraven Eerste klasse Bond 2014-2015 BZ&PC - PSV:

HZPC/Avéna wist echter uit een man meer en met opnieuw twee afstandsschoten de marge weer te vergroten tot drie. Tot overmaat van ramp kreeg ook Joey Schellingerhout een rode kaar toen hij uit frustratie met water spetterde. Via een sublieme boogbal van Pim Cluistra en treffers van René Peek en Ton van Jaarsveld werd het nog 12-13 en in de laatste seconde veerden de Bodegraafse supporters in De Kuil nog een keer op toen een schot van Ton van Jaarsveld in de laatste seconde op de Friese lat belandde.

Aanstaande zaterdag krijgen de Bodegravers een herkansing. Dan staat om 20:45 uur de derde thuiswedstrijd op het programma tegen ZV Zaandam.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie