Diabetes

Collecteweek in Reeuwijk brengt ruim €4150,00 voor het Diabetes Fonds

De jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds, heeft dit jaar in Reeuwijk € 4178,39 opgeleverd. Meer dan 47 vrijwilligers gingen in de eerste week van november in Reeuwijk op pad. Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes beter te behandelen en te genezen.
‘Bedankt, Reeuwijk! Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet. Mede dankzij de collecteweek kunnen wij belangrijk onderzoek naar de genezing van diabetes voortzetten’, zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds.
Gevolgen van diabetes
Ongeveer 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Iedereen kan het krijgen, en iedere week komen er in ons land 1000 mensen met diabetes bij. Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten. Zoals hart- en vaatziekten, dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.
Oplossingen door onderzoek
Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en ze blijven gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in en betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.
Niemand aan de deur gehad?
Inwoners van Reeuwijk die geen collectant aan de deur hebben gehad, kunnen alsnog geld overmaken op  IBAN NL58 INGB 0000 0057 66  t.n.v. het Diabetes Fonds in Amersfoort. Voor meer informatie: bel 033 – 462 20 55 of kijk op www.diabetesfonds.nl.
There are no comments

Add yours

X