ESTO wint verdiend met 1-3

In de uitwedstrijd tegen het Goudse Donk pakte ESTO verdient de winst en nam de drie punten mee naar Bodegraven. De mensen die de wedstrijd langs de lijn gevolgd hebben, zagen “ verdiend” mogelijk anders. Als je drie doelpunten maakt en de tegenstander er slechts één, dan kan de conclusie toch moeilijk hier van afwijken. Geluk kan een rol spelen maar daar was in deze wedstrijd geen sprake van. Efficiëntie in de afronding en tactiek horen ook bij voetbal en kunnen het verschil maken. Daar was ESTO beduidend beter in dan haar tegenstander. Donk speelde te compact en op één lijn verdedigend bij de middellijn. Dat was een kolfje naar de hand van ESTO. Uiteraard moet je achterin de boel dicht houden, daar speelden vooral Ruud Emonds en Gerald Dengering een hoofdrol in. In de eerste helft waren er kansen voor het met energie smijtende Donk. ESTO verloor teveel duels en de Gouwenaren misten vier goede doelpogingen op rij. Even zo vaak lukte een counter met een steekbal bij ESTO net niet, tot de 43e minuut. Toen ontsnapte Marcel van Roon aan de aandacht, startte snel vanaf de middenlijn en liet zijn verdediger 5 meter achter zich. Alleen opduikend voor keeper Patrick de Blok van Donk miste hij niet en kwam ESTO op 0-1 voorsprong. Verdiend? Het is maar net hoe je er naar kijkt. Na rust zat ESTO beter in de wedstrijd en mocht Donk zich gelukkig prijzen dat zij binnen tien minuten niet op groter achterstand kwam. Met wissels in voorhoede probeerde Donk langszij te komen. Dat lukt in de 61e minuut en zeker niet onverdiend. De harde schuiver van Robin Plomp was voor de prima keepende Donny Veenis onhoudbaar. Nog geen tien minuten later knokte Marcel van Roon zich het strafschopgebied in en werd na een slim wippertje onderuit gehaald. De strafschop van Wouter-Jan Bos was onhoudbaar en zo keek Donk weer tegen een achterstand van 1-2 aan. Volhardend in te compact voetbal trachtte Donk zich terug te vechten. Maar het was de hardwerkende Milan Egic die in de laatste minuut de eindstand van 1-3 aantekende. Kort voor de achterlijn knalde hij uit de draai de bal onder de Goudse keeper door in het net. Volgende week is er voor ESTO geen wedstrijd. Op 1 november komt Ommoord naar de Kievitsheuvel.