Gemeenten verzoeken minister opnieuw verhoging maximumsnelheid op delen A12 in te trekken

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk Woerden en Utrecht willen dat minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) alsnog het besluit tot verhoging van de maximumsnelheid op delen van de A12 naar 130 km per uur intrekt, meldt Dichtbij.nl Woerden op de website.
Dit schrijven de drie gemeenten in hun brieven aan de commissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer. De gemeenten zijn tegen de snelheidsverhoging, omdat deze negatieve consequenties heeft voor de gezondheid en kwaliteit van de woonomgeving van hun inwoners.

De verhoging van de maximumsnelheid heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit en de bewoners langs de A12 ondervinden geluidsoverlast. Ook voor het milieu heeft het negatieve effecten. De klimaatdoelstellingen van de landelijke overheid en de steden om de CO2-uitstoot terug te brengen, komen verder in gevaar door deze maatregel.

Invloed
De drie gemeenten doen in hun brieven een beroep op de Kamercommissie om de minister ertoe te bewegen het omstreden besluit alsnog in te trekken. Daarnaast loopt er nog een beroep van de gemeenten Utrecht en Bodegraven-Reeuwijk tegen het verkeersbesluit. De gemeenten geven in hun brief ook aan dat de minister bij haar beslissingen hoort te zorgen voor draagvlak bij lagere overheden. Zij vragen dan ook om meer invloed op besluitvorming bij toekomstige maatregelen.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie