RVC-4okt

Gouda – RVC gestaakt

Op zondag 13 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop voor RVC ’33 en thuisploeg Gouda op het programma.
Door de wisselvalligheid van Gouda en de stabiliteit van RVC was het voor de Reeuwijkers zaak om goed de winterstop in te gaan door middel van een overwinning.
RVC kreeg in de beginfase erg veel ruimte op het middenveld waarna er gevaar gesticht kon worden, maar de aanvallers konden moeilijk bereikt worden. Dit mede door het harde optreden van Gouda in sommige gevallen, waardoor de eerste gele kaarten al vroeg in de wedstrijd getrokken diende te worden. Buitenspeler Jelle van der Poel had het eerste doelpunt op zijn schoen, maar wist de voorzet niet te verwerken tot een doelpunt. Even later was het uit een vrije trap wel raak. Menno Hogenelst kopte goed binnen, waardoor RVC op een 0-1 voorsprong kwam. Niet veel later leek RVC de score uit te breiden, maar spits Erik van Zoest wist ook zijn kans niet te verzilveren, waardoor Gouda hoop kon houden.

Zodra de bal eenmaal op de helft van RVC was wist Gouda er wel wat mee. Beide spitsen waren balvast en konden uit het niets voor gevaar zorgen. Zo ook toen RVC niet goed wegwerkte en de scheidsrechter een penalty zag in een onderling duel. De Gouda spits schoot deze feilloos binnen en in plaats van een uitgebreide voorsprong voor RVC was het ineens gelijk, 1-1. Even na de makkelijk gegeven strafschop voelde Gouda zich benadeeld wat resulteerde in twee gele kaarten voor eenzelfde speler voor commentaar op de leiding. Gouda liet het er niet bij zitten en ging massaal verhaal halen bij de arbiter, die het duel hierom per direct staakte.

Door: Mari Blanken
@ArchieffotoThere are no comments

Add yours

X