IMG_0144

Waterpoloërs BZ&PC verliezen op bijzondere wijze

De waterpoloërs van BZ&PC zijn er opnieuw niet in geslaagd om een duel te winnen. Op bijzondere wijze verloor het met 6-7 van SVH uit Hillegersberg.
De wedstrijden tegen SVH hebben altijd een extra lading en staan bol van de spanning. Ook in deze wedstrijd was het weer voelbaar, in een halfvol zwembad De Kuil, waren het niet alleen de spelers van BZ&PC die moeite hadden met de spanning.

 

De wedstrijd was nog maar 4 minuten oud toen Rob Peek al kon gaan douchen, 3 relatief makkelijk gegeven ‘’persoonlijke fouten’’ zorgden ervoor dat het tactische plan van de coaches Herman van Tongerloo en Jary Göbel alweer de prullenbak in kon. Alsof het niet erger kon, was routinier Ton van Jaarsveld 30 seconden later aan de beurt, zonder ook maar 1 woord te zeggen stuurde het arbitrale duo Ton van Jaarsveld met rood naar de douches toe. De wedstrijd moest nog beginnen en BZ&PC had nog maar 1 wissel tot zijn beschikking.

 

Ondanks deze bijzondere situatie en de inmiddels opgelopen 0-3 achterstand, weerhield BZ&PC er niet van om met de rem erop te gaan spelen. Via Joey Schellingerhout en Rick Sandifort wist de Bodegraafse equipe nog twee keer te scoren, maar SVH wist uit te lopen naar 2-7.

 

De veerkracht die het hele seizoen al getoond moet worden, kwam ook vandaag weer boven. Jorik ter Molen leidde de achtervolging in. Dankzij het collectief optreden wist de ploeg nog terug te komen tot 6-7 maar helaas wist de ploeg een uitgelezen mogelijkheid op sportieve revanche (7-7) niet te benutten.

 

De ploeg blijft door dit verlies op de 10e plaats staan en ziet de middenmoot verder uitlopen. ‘’Echter geen rede voor paniek’’ aldus de coach Herman van Tongerloo: ‘’We zijn nu negen wedstrijden onderweg en hebben wat verliezen te verwerken gekregen. Maar paniek is niet nodig, ons doelsaldo ligt bijna gelijk aan de nummer 4 van onze competitie, kortom in deze Mickey Mouse competitie kan alles in februari weer anders zijn’’.

 

Jary Göbel benadrukt vooral dat de echte wedstrijden nog moeten komen, de bovenste ploegen moeten allemaal nog naar De Kuil komen. We hebben ons dit seizoen gezamenlijk uitgesproken om voor prijzen te spelen, die doelstelling zie ik niet in gevaar komen, zeker niet als we naar volgende week kijken’’

 

Daarmee kijkt Göbel vooruit naar komende zaterdag, dan staat de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Zwolle, zonder Ton van Jaarsveld op het programma. ‘’Het is een 2e klasser maar zeker lastig genoeg voor ons, als we deze wedstrijd doorkomen maken we een goede kans op plaatsing in de halve finale beker, kortom we doen nog steeds mee om de prijzen, maar daar hebben we het publiek wel bij nodig’’

 

Komende zaterdag spelen de waterpoloërs op een andere tijd dan gebruikelijk, om 19:30 uur zal het startsignaal klinken voor de belangrijkste wedstrijd van 2015. Kortom, zorg dat je erbij bent!


Opnieuw gunstige bekerloting heren BZ&PC

De achtste finales moeten nog worden gespeeld, maar de KNZB heeft al geloot voor het bekertoernooi. De loting heeft te maken met het feit dat de volgende ronde in het bekertoernooi 21 dagen later plaats vindt. ‘’Ploegen moeten zaken als badwater e.d. regelen en dat kost tijd’’ aldus Nico Borst (competitie leider KNZB)

In de achtste finales speelt BZ&PC op 19 december aanstaande thuis tegen SWOL uit Zwolle. Een tweede klasser met potentie waar BZ&PC het in het verleden (ook in het bekertoernooi) al heeft gespeeld. De wedstrijd vangt aan om 19:30 uur.

Mocht de ploeg van Herman van Tongerloo en Jary Göbel winnen, dan speelt het op 09 januari 2016 tegen de winnaar van het duel De Dolfijn – Oceanus. De Dolfijn (Amsterdam) bezet momenteel één van de onderste plekken in de 2e klasse bond terwijl Oceanus (Aalsmeer) in de top van de 3e klasse staat.

De coaches van de herenselectie zijn tevreden met de loting: ‘’Momenteel zitten we in een lastig seizoen, we komen steeds net dat ene beetje te kort. Doordat we nu opnieuw gunstig hebben geloot, kan de bekercompetitie voor ons dit seizoen wel eens heel belangrijk worden. Daarnaast geeft dit de ploeg natuurlijk een extra stimulans’’

Toch zal de Bodegraafse equipe nog even moeten wachten, aankomende zaterdag nemen de heren het op tegen ‘’aartsrivaal’’ SVH uit Hillegersberg. Wedstrijden tegen SVH geven altijd spanning en sensatie, vorig seizoen speelde de ploegen vier maal tegen elkaar, drie keer wist BZ&PC te winnen, 1 keer verloor het via strafworpen na een zinderend slotstuk. Kortom reden genoeg om de komende twee weekenden naar Zwembad de Kuil te komen. Voor u nog 1 keer alles op een rijtje:

12 december om 20:45 uur          BZ&PC – SVH                      Competitie (1e klasse)

19 december om 19:30 uur          BZ&PC – SWOL                   Achtste finales Beker

09 januari (indien H1 wint)                        BZ&PC – Dolfijn/Oceanus Kwartfinale beker

Door: Rogier van Veen

Foto: Erwin Korevaar

There are no comments

Add yours

X