Groepsaankoop zonnepanelen voor inwoners Bodegraven-Reeuwijk van start

Op vrijdag 9 oktober 2015, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, werd tijdens een energiemarkt in Reeuwijk de start gegeven voor de groepsaankoop zonnepanelen ‘SamenZonneEnergie’. Vanaf maandag 12 oktober kunnen inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zich vrijblijvend inschrijven als deelnemer van de groepsaankoop. Na een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers ontvangen alle geïnteresseerden een aanbod op maat. 
Regionale samenwerking

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk start de groepsaankoop met 14 andere Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr. Dit is alweer de vijfde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland.

Zuid-Holland al 50.000 panelen rijker door groepsaankoop
In de provincie Zuid-Holland hebben inmiddels 4.600 huishoudens meer dan 50.000 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. De verklaring voor het succes van SamenZonneEnergie is volgens Kirsten Kremer, projectmanager van SamenZonneEnergie, te vinden in de voordelen die je kunt behalen met een groep. “Samen kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding bedingen.  SamenZonneEnergie doet daarnaast al het complexe uitzoekwerk en informeert deelnemers tijdens de actie uitgebreid over zonne-energie en persoonlijke mogelijkheden”, aldus Kremer.

Vrijblijvend inschrijven

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de groepsaankoop door zich uiterlijk 11 november 2015 vrijblijvend in te schrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 12 november organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk ondersteunt deze actie, maar ook initiatieven van lokale aanbieders, van harte. Adressen van lokale aanbieders staan op www.duurzaambouwloket.nl.

 

Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet via SamenZonneEnergie dus een stap naar een duurzamere omgeving.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie