Heren BZ&PC winnen van PSV Eindhoven

Na de euforie van vorig maand, waar de bekerfinale zeker gesteld werd, is het de heren van BZ&PC nu wel gelukt om de wedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie te winnen. In een bloedstollende laatste periode moesten de Bodegravers nog vol aan de bak om een 13-9 overwinning uit het vuur te slepen.
In een redelijk gevuld zwembad startte de wedstrijd van beide kanten fysiek. BZ&PC kwam na 27 seconden op een 0-1 voorsprong, waarna het echter ruim 3 minuten duurde voordat er een tweede en derde score kwam. BZ&PC’er Joey Schellingerhout schoot nog een prachtige backhand in maar deze werd helaas afgekeurd, ondanks dit moment  eindigde de eerste periode in een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede periode kwam PSV Eindhoven op gang en liep het met behulp van overtal situaties doelpunt voor doelpunt in. Het tweede part leek te eindigen in 4-4 maar 1 seconde voor tijd schoot Joey Schellingerhout de 5-4 binnen.

Niet onbelangrijk was de snelle 6-4 waardoor PSV weer achter de feiten aanliep, ondanks een tegentreffer kon het overtuigende BZ&PC uitlopen naar 9-5. Een voorsprong die niet meer in gevaar zou komen.

BZ&PC behoud door deze overwinning de aansluiting in de strijd om handhaving en zag directe concurrent Aqua-Novio (Nijmegen) verliezen. Komend weekend reizen de mannen van Herman van Tongerloo en Jary Göbel af naar Nijmegen. Daar zal stap 2 gezet moeten worden voor een plek op lijfsbehoud.

BZ-PSv

Door: Rogier van Veen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie