Het Jaagpad langs de Rijn

blank

De voorstelling van donderdagavond 19 november, aanvang 20.00 uur, is in ‘t Anker. Het zal gaan over “Het Jaagpad langs de Rijn”, met al haar functies, het ontstaan, zoals het was en wat er nu nog van over is. De avond is een vervolg op de ochtend van 3 nov. waarbij al veel foto’s getoond werden, nu dus met deels andere foto’s en uitleg van Arjan van ’t Riet, archivaris van het streekarchief in Alphen a/d Rijn.

blank


Arjan van ‘t Riet laat ook dingen zien en vertelt uit zijn persoonlijk archief omdat zijn roots ook in Bodegraven liggen. Zijn voorouders kwamen hier vandaan, ze waren al sinds 1750 hier te vinden.

De fototour langs de Rijnoevers van Zwammerdam tot Nieuwerbrug is interessant voor de huidige oeverbewoners maar ook voor andere dorpsbewoners die de Rijn kennen als een waterweg door het midden van ons dorp. Ooit met veelbedrijvigheid en transport waar nu de pleziervaart in de zomer de boventoon voert. Bij de Stichting Historische Kring Bodegraven kan men dan ook het nieuwste scholenboek van “Al wie zoet naar school toe gaat” aanschaffen,  400 jaar geschiedenis van het Bodegraafse en Meije onderwijs met 70 klassenfoto’s. De toegang is gratis.

03-04-01-lab 6

Door: Broos de Groot

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie