12193584_1730807353806938_109751093876453478_n

IJzersterk theaterdebuut van komisch duo Zakdoek

Na anderhalf jaar repeteren was het gisteravond zover voor Han en Renske, die samen theaterduo ‘Zakdoek’ vormen. Zij brachten het zelfgeschreven stuk ‘t is om te huilen op de planken in de Goudse Schouwburg. Het duo zal hún datum, donderdagavond 19 november, niet snel meer vergeten.
Met een energieke opening en een show vol korte, afwisselende scenes wisten Renske en Han de aandacht van het publiek goed vast te houden. Bijna 90 minuten lang behandelden zij in hoog tempo een breed scala aan onderwerpen. Het duo putte dapper uit eigen ervaring en schroomde niet om de zaal mee te nemen langs hun verslavingen, angsten en tekortkomingen.

De kleine zaal van de Goudse Schouwburg was goed gevuld. Naast veel familie en vrienden van het duo, bestond het publiek uit een verrassend aantal reguliere en ‘nieuwe’ bezoekers. Aan de reacties, het gelach en de soms doodse stilte in de zaal, was goed te merken dat het publiek volledig op ging in het verhaal.

Tevreden kijkt ‘Zakdoek’ terug op de premiere van hun show. Han vertelt vlak na de voorstelling: “Het voelt toch echt een beetje als trouwen. Anderhalf jaar lang ben je samen intensief bezig. Alle planning, voorbereiding, alle repetities.. Dan is het vanavond ineens zover. Hier heb je het allemaal voor gedaan!

Het duo staat te popelen meer kleine zalen te bestormen. Volgend jaar staat Zakdoek opnieuw in de theaters, de vorm waarin dit zal gebeuren is nog niet duidelijk. “Natuurlijk zou het jammer zijn als het bij deze ene keer blijft”, geeft Han aan. “We hebben hard gewerkt en vanavond konden we eindelijk proberen hoe het is voor een volle zaal. Dit was al fantastisch, de ideeën over het vervolg krijgen nu steeds meer vorm.”

De komende decembermaand is het duo druk met o.a. Sinterklaasoptredens. Zakdoek is onderdeel van Unicamente, waarvanuit Renske haar diensten als o.a. trainingsactrice aanbiedt. Meer info op de website van Zakdoek: www.zakdoek.nu en op www.unicamente.nl

Foto: Facebookpagina Zakdoek.

There are no comments

Add yours

X