Intentieverklaring KVO’s ondertekend

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor de winkelgebieden in Reeuwijk-Brug en Bodegraven-Centrum. Op donderdag 2 juli 2015 ondertekenden vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen, gemeente, politie, brandweer en het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid (CCV) hiervoor een intentieovereenkomst.
KVO

Door ondertekening van de intentieverklaring geven de betrokken partijen aan samen te gaan werken aan het verbeteren van veilige, schone en fraaie winkelgebieden. Inmiddels is er een gezamenlijke schouw gelopen door de gebieden en hebben winkeliers een enquête ingevuld. De resultaten hiervan worden verwerkt in een plan van aanpak met maatregelen over de veiligheid in deze gebieden. Deze kunnen variëren van het schoonhouden van de winkelgevels tot aan het wijzigen van de openbare inrichting. Met het KVO-project verwachten de ondertekenaars het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van de winkelgebieden te verbeteren. De uiteindelijke beloning is een keurmerk voor beide winkelgebieden.

Samenwerking

Wethouder detailhandel Dirk-Jan Knol is verheugd over het KVO: “Het is goed om te zien dat alle partijen de schouders onder dit project willen zetten om tot mooie en nuttige resultaten te komen. Sinds de start van het landelijke keurmerk KVO in 2000 zijn er circa duizend winkelcentra en bedrijventerreinen KVO-gecertificeerd. De ervaringen zijn positief. Schade vermindert en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.”

Ondertek

Boven (v.l.n.r.): Saskia Kleewijn (CCV), Peter Kompeer (Brandweer), Hans Blaauw en Anouk Veenstra (politie)

Onder (v.l.n.r.): Jim Koster (Jumbo), Ko van Daalen (Bakkerij Brood&Ko), wethouder Dirk-Jan Knol
Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie