_1RW5640

Koninklijke onderscheidingen voor mevrouw M.J. Kegge-Deege en de heer M.W.M. Kaptein.

Vrijdagavond 6 november werd afscheid genomen van Marijke en Martien  bij de brandweer Reeuwijk/Nieuwerbrug. In de Paardenburgh te Bodegraven waren ongeveer evenveel familieleden als collega’s aanwezig. Als grote verrassing werden Marijke en Martien verrast met een Koninklijke onderscheiding.
Burgemeester Christiaan van der Kamp reikte de Koninklijke onderscheidingen uit, als dank voor de jarenlange inzet voor de brandweer Reeuwijk/Nieuwerbrug. Marijke Kegge-Deege en Martien Kaptein zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De korpschef en burgemeester spraken lovende woorden. Bij elkaar verliest het korps zo’n 60 jaar brandweerervaring. Zowel Marijke als Martien waren zichtbaar geraakt door het gebaar en de onderscheiding.

_1RW5578

Marijke Kegge-Deege zet zich al jaren actief in als vrijwilliger bij de brandweer; eerst in Reeuwijk, daarna in Nieuwerbrug. Ze staat bekend om haar talent in gewondenverzorging en opvang van slachtoffers. Binnen de brandweer was zij leerwerkplek begeleidster van aspiranten.

Naast haar werk bij de brandweer was zij bestuurslid en secretaresse (2 seizoenen) bij VV De Rijnstreek. Ook is zij als vrijwilliger en trainer actief voor diverse loopgroepen, zoals Sportclub Reeuwijk, Atletiekvereniging Oudewater, Nieuwerbrug Molendijk, WTC Woerden.

_1RW5534

Martien Kaptein zet zich al jaren actief in als brandwacht en brandweerchauffeur. Hij is binnen de brandweer verkenner van gevaarlijke stoffen.

Naast zijn werk bij de brandweer, is Martien trainer van het  jeugdelftal VV de Rijnstreek. Bij deze club is hij tevens scheidsrechter en bestuurslid. Ook van de Oranjevereniging is Martien bestuurslid. Alsof dat nog niet genoeg is, is Martien ook voorzitter van schildersvakvereniging ‘Het vak omhoog en bestuurslid van Onderlinge verzekeringsmaatschappij OVM Rijn en Aar. Tot slot is Martien vaste chauffeur van de brandwondencollecte.

There are no comments

Add yours

X