Mozaïek Wonen maakt flatwoningen energiezuiniger

blank

In 2015 t/m 2018 geeft Mozaïek Wonen 10 miljoen euro uit aan energiebesparende maatregelen in haar huurwoningen in Gouda en Bodegraven. Een mooi voorbeeld hiervan is het vervangen van de collectieve verwarming door HR-combiketels in 140 flatwoningen aan de Ridder van Catsweg in Gouda. Daardoor kunnen alle keukengeisers de deur uit. De werkzaamheden zijn het afgelopen half jaar uitgevoerd en vorige week afgerond.

blank


 

Mozaïek Wonen wil door het energiezuinig maken van woningen het wooncomfort voor de huurders vergroten en de energiekosten verlagen. Dit is in lijn met de keuze die Mozaïek Wonen maakt voor de huurder met de smalle beurs. Het vervangen van de collectieve verwarmingsketel en de keukengeiser door een energiezuinige HR-combiketel kan voor de huurder een besparing opleveren van 5 tot 10% aan gasverbruik. Iedere huurder kan voortaan zelf regelen wanneer de woning wordt verwarmd en betaalt alleen voor het eigen verbruik. Energiezuinig gedrag levert dus een lagere energierekening op. De HR-combiketel zorgt voor meer warm water, is schoner en milieuvriendelijker dan de keukengeiser. Allemaal voordelen dus. En daarbij komt dat Mozaïek Wonen de huurprijs niet verhoogt als gevolg van deze verbeteringen.

 

In alle 140 woningen van de twee Prinsessenflats Marianne en Sophie zijn het afgelopen half jaar de keukengeisers vervangen. In de 136 woningen van de drie Prinsessenflats Louise, Marie en Amalia is dat in 2013 al gedaan. Tijdens het plaatsen van de HR-combiketel heeft Mozaïek Wonen ook de keukenblokken vervangen en wordt de ketel netjes weggewerkt in een keukenkast. Iedere woning heeft nieuwe radiatoren gekregen en een eigen watermeter.

Bron: Persbericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie