Nicole van Veldhuizen, winnaar bronzen medaille bij Kaaskeurconcours!

Dit keer heeft een medewerkster Kaashandel Pons Habben Jansen weer op de kaart gezet, want zelf heeft deze kaashandelaar uit Nieuwerbrug al eerder 2x de gouden medaille gewonnen. Kaaskeuren in Nederland! Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) is een begrip in de kaassector. Van regionaal evenement voor kaashandelaren groeide het uit tot het grootste kaasspektakel van Nederland met de beste kaaskenners van Nederland! Het is uniek in de wereld.
Kijken, ruiken, voelen en proeven. Tijdens het keuren krijgen de deelnemers 10 kaasboorsels voorgezet en moeten ze de soort, de leeftijd, de smaak en de kwaliteit bepalen.

Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen.  De totaal winnaar ontvangt de Gouden Kaasboor! Dit is de belangrijke prijs in de Nederlandse kaaswereld.

Sinds een jaar werk ik bij Kaashandel Pons Habben Jansen uit Nieuwerbrug. Ik sta elke woensdag met plezier op de markt om iedereen te voorzien van een lekker stuk kaas. Dit jaar heb ik op 29 september jl. voor het eerst meegedaan aan het kaasconcours. Erg spannend, want zou ik dit wel kunnen?? Na de keuring had ik geen goed gevoel.. het was moeilijk, moeilijker dan ik had verwacht. Bij de borrel na afloop werd er druk gediscussieerd over de verschillende kazen, en alles wat ik om me heen hoorde, dat had ik volgens mij niet ingevuld. Donderdag 8 oktober was de grote dag, samen met Pons Habben Jansen en collega’s vertrokken we richting Hilversum waar in het Gooitheater de 56e uitreiking zou plaatsvinden van het NNKC. (Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours).

En tot mijn grote verbazing viel ik in de prijzen, een bronzen medaille in de categorie detail. Blijkbaar had mijn geur en smaak me niet in de steek gelaten, en had ik toch meer goed dan ik dacht. Ik ben supertrots!

kaas3

kaas2

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie