Willibrord/Miland school volgt verkeersles over 'dode hoek'

Op woensdagochtend 27 januari kregen de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Willibrord/Miland school verkeersles over de “dode hoek” bij vrachtwagens. Het doel van deze les is dat de leerlingen leren inschatten welke gevaren er in het verkeer zijn, zodat zij veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Deze les werd gegeven in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, de firma Speksnijder en de verkeersouders van de school. Na de theoretische uitleg over de “dode hoek” op het digibord konden de leerlingen ook in de praktijk ondervinden wat nu precies die “dode hoek” is. Eén voor één mochten zij in de vrachtwagen van de firma Speksnijder stappen. Dhr. Dirkzwager van VVN liet de kinderen heel goed zien wat de gevaren van een dode hoek zijn. Het was voor alle kinderen wel duidelijk dat je voor een vrachtwagenchauffeur niet altijd zichtbaar bent en dus goed moet opletten. Een leerzame ochtend dus!
Wij bedanken dhr. Dirkzwager van Veilig Verkeer Nederland, de firma Speksnijder Transport Bodegraven BV en de verkeersouders voor hun vrijwillige medewerking!

De leerlingen kunnen weer een stukje veiliger de weg op. Nu alleen nog goed opletten in het verkeer en je aan de regels houden.

IMG_4292 IMG_4294 IMG_4295 IMG_4286 IMG_4289 IMG_4293

Ondanks het slechte weer was er veel aandacht!

Ingestuurd artikel

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie