Scouting Bolaro on the Internet!

Dit jaar hebben de Scouts van Scouting Bolaro voor het eerst meegedaan met de JOTI. Het weekend werd afgetrapt om 1 uur op 16 oktober en we zijn doorgegaan tot en met zondag 17 oktober 1 uur.
JOTI staat voor Jamboree On The Internet en het staat voor een samenkomst van verschillende scouting verenigingen wereldwijd. Dit word bereikt door te chatten met de verschillende scouting verenigingen in Nederland maar ook verschillende verenigingen wereldwijd. De landen die langs zijn gekomen zijn Zwitserland, Tanzania en India. Maar het zullen er zeker meer zijn geweest! Verder hebben we diezelfde middag ook nog vleermuisontvangers gemaakt en hout bewerkt.

Voor het internet er was bestond de JOTA al een aantal jaar. Dit staat voor Jamboree On The Air. Meestal wordt dit ook in een zin genoemd: JOTA/JOTI. Maar aangezien dit voor ons het eerste jaar was hebben we het voor onzelf makkelijker gemaakt. Wel om het nog een beetje kracht bij te zetten zijn we in de avond nog bij Radio Bodegraven langs geweest. Hier hebben de scouts meegeholpen met de radio show van Rene Tuithof.

scouting3

Na de radio show zijn we in de avond naar het Reeuwijks hout geweest om de vleermuisontvangers uit te testen in het bos. Helaas waren er geen vleermuizen te vinden maar wel apparaatjes die de geluiden van de vleermuizen nabootste. Deze konden ze vervolgens vinden doormiddel van hun ontvanger. Vervolgens hebben we met ze allen moe maar voldaan nog even van een kampvuur genoten en was het toch echt bedtijd!

De volgende dag zijn we opgestart met een traditioneel ontbijt, namelijk gebakken ei! Daarna hebben we levend pacman gespeeld. Dit gebeurt doormiddel van een blinddoek en een portofoon. De Scouts werden door een veld begeleid doormiddel van instructies over de portofoon. En moesten de gekleurde vlakjes oppakken die bij hun groep hoorde.

scouting

Hierna moest er natuurlijk nog even opgeruimd worden maar daarna mochten alles Scouts hun JOTA/JOTI 2015 badge in ontvangst nemen en kijken we terug op een geslaagd weekend. Volgend jaar zijn we er weer zeker bij!

Ben je hier van enthousiast geworden? Kom dan een keer kijken bij de Scouts! Wij draaien op dinsdag en woensdag vanaf 19:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.bolaro.nl.

scouting2

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie