Sint

Sinterklaas en de hartjes piet.

“Sinterklaas, ik wil even met u spreken over hulppiet Pedro. Die doet zo raar de laatste tijd! Hij doet zijn werk goed hoor, maar normaal gesproken is het een beetje verlegen pietje maar de laatste tijd is hij alleen maar vrolijk!. Hij danst en springt en zingt de hele dag en dat gaat ten koste van zijn werk!” De hoofdpiet schudde even zijn hoofd na zijn verhaal. Er gebeurde de laatste tijd zoveel geks met Pedro!
“Hmm, dat is inderdaad vreemd!” zei Sinterklaas op rustige toon. “Zo kennen we Pedro inderdaad niet. Enig idee wat er aan de hand kan zijn?”

Voordat hoofdpiet kon antwoorden werd onverwacht de deur opengegooid en renden twee pieten naar binnen. “Sinterklaas, ik weet niet wat er met Pedro is, maar hij doet zo gek!” stamelde Piet de Kok. “Hij vraagt of ik pepernoten wil bakken in de vorm van een hartje!”

Ook piet de Kleer, had hetzelfde verhaal: “Ja Sinterklaas, Pedro heeft aan mij gevraagd of ik een pak in de vorm van een hart wil maken voor hem, gek he?”

Sinterklaas stond langzaam op achter zijn bureau en keek eens vragend rond. “Dit begint wel erg vreemd te worden allemaal. Pedro doet heel vreemd. Heb jij enig idee wat er mis kan zijn hoofdpiet?”

Maar hoofdpiet gaf geen antwoord. Die keek met een verbaasde blik naar het grote scherm aan de muur waarop de hele fabriek te zien was. “Kijk Sinterklaas, daar is Pedro, en wat die aan het doen is!” Allemaal keken ze nu naar het scherm waar ze veel drukte om een springende en dansende figuur zagen. Pedro was aan het dansen en zingen, dat was duidelijk, en veel pieten om hem hen deden vrolijk mee. Het werd opeens een vrolijke en dolle boel in de fabriek.

“Falderie, faldera, ik ben Pedro ja ja!” zong Pedro met vaste stem terwijl hij op een lopende band sprong. Daar maakte hij tussen de pakjes door de ene salto na de andere terwijl alle pieten meeliepen, klapten en juichten. Aan het eind van de band stond Pedro stil. “Falderie..”

Maar hij stopte met zingen toen hij boven zich een grote ijzeren lamp zag hangen waar hij gretig naar keek. Alle pieten zagen de lamp ook hangen, en ook Sinterklaas en de pieten rond het scherm zagen de lamp. “O, nee!” zei hoofdpiet vol schrik, “hij gaat toch niet springen? Dat houdt die lamp niet! Sinterklaas zeg er wat van, dat gaat niet goed!”

Maar Sinterklaas kon niet roepen, en de pieten ook niet. Iedereen keek nieuwsgierig toe hoe Pedro door de knieën boog en krachtig omhoog veerde. Hij hing! Luid gejuich steeg op uit de fabriek toen nóg meer pieten kwamen kijken wat er aan de hand was. “Falderie faldera, ik ben Pedro ja, ja!” zong Pedro lachend, hangend en balancerend aan de lamp.

Zal dit goed gaan, blijft Pedro wel hangen?
En waarom doet Pedro zo gek eigenlijk?
Volgende week deel 2 van dit spannende verhaal!

Door: Ruud KooistraThere are no comments

Add yours

X