Spannende paravolleybalinterland Nederland–Oekraïne in Bodegraven

Op zaterdagavond 13 februari speelde het Nederlands Damesparavolleybalteam een interland tegen het team van de Oekraïne in de Sporthoeve in Bodegraven. Deze wedstrijd was één uit een serie van oefenwedstrijden ter voorbereiding op het paralympisch kwalificatietoernooi wat in maart in China gespeeld wordt. Op dat toernooi kan Nederland zich plaatsen voor de Paralymische Spelen die in de zomer in Rio de Janeiro georganiseerd worden.
Volleybalvereniging VSTS was door de Nederlandse bondscoach Pim Scherpenzeel benaderd om deze wedstrijd te organiseren. Hij kent de vereniging goed, want naast bondschoach van de paravolleybalsters is hij ook één van de trainer/coaches van het eerste damesteam van VSTS. Mede dankzij de ondersteuning van Bever Autoaanpassingen en SBAB kon deze wedstrijd in korte tijd georganiseerd worden.

Voor een volle tribune gaf de bondscoach eerst een korte uitleg aan het publiek wat de verschillen tussen staand volleybal en paravolleybal zijn, en hoe het Nederlands team bezig is met hun ‘Road to Rio’. De Oekraïnse dames staan op dit moment 5e op de wereldranglijst en Nederland 6e, het beloofde dus een wedstrijd op hoogstaand niveau te worden.

Allereerst werden de volksliederen gespeeld en de teams voorgesteld, waarna de eerste set begon. De Oekraïnse dames lieten zien waarom zij als Europees Kampioen al gekwalificeerd waren voor de Paralymische Spelen en startten sterk: ze wonnen de eerste set met 25-14. Ook de tweede set werd overtuigend door de Oekraïnsen gewonnen: 25-17.

In de derde set toonde de Nederlandse dames aan over veerkracht te beschikken: gesteund door een steeds luidruchtiger aanmoedigend publiek wisten ze na een serie setpoints de set uiteindelijk met 27-25 te winnen. In de vierde set zetten zij het sterke spel door, deze set werd met 25-20 gewonnen, en zo werd het 2-2, een vijfde set moest dus de beslissing maken.

De vijfde set werd een heuse thriller: met dankzij sterk spel wist Nederland twee matchpoints te behalen, maar helaas was het uiteindelijk de Oekraïne die de vijfde set met 15-13 en daarmee de wedstrijd met 3-2 wist te winnen.

Al met al was het een wedstrijd – die voor een groot deel van het publiek een eerste kennismaking was met paravolleybal – op zeer hoog niveau met sterk technisch en tactisch spel.

 

ParaVolley NL-UKR-37

 

ParaVolley NL-UKR-95

 

ParaVolley NL-UKR-106

 

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie