Speurhond Enzo vindt verdachte in sloot

Zondag 6 december omstreeks 01:00 uur, heeft één van onze hondengeleiders, een verdachte aangehouden ter zake poging woninginbraak, meldt politie Woerden op Facebook.
Rebonieuws.nl plaatst daarom graag het verhaal van Politie Woerden om de samenwerking tussen mens en dier te ondersteunen.

De verdachte werd na een achtervolging over de A12, door diensthond Enzo teruggevonden in een sloot. Dit was ter hoogte van de afrit Nieuwerburg/Waarder. De poging woninginbraak had plaats gevonden op de Aziëlaan te Utrecht.

Omstreeks 00:18 uur, zagen collega’s in Utrecht een jongeman hard wegrennen bij een woning op de Aziëlaan. Deze jongeman stapte vervolgens bij 2 andere jongemannen in een auto en reden zonder verlichting weg. Collega’s gingen er direct achteraan en de bestuurder van de auto weigerde te stoppen. Hierdoor ontstond er een achtervolging. Via de A12 reed de bestuurder met snelheden boven de 200 km/u, richting Woerden. Ook collega’s van ons team sloten aan bij de achtervolging.

Ter hoogte van afrit 13 Nieuwerbrug/Waarder is de auto van de A12 afgegaan en werd hij vervolgens leeg aangetroffen door collega’s. De verdachten waren alle 3 gevlucht. Samen met collega’s van Utrecht, Landelijke Eenheid en Gouda werd er een ruim gebied afgezet. Ook werd de hulp ingeroepen van de Politie Helikopter. Onze hondengeleider heeft vervolgens samen met diensthond Enzo een zoekslag gemaakt, in dit afgezette gebied. Nadat er diverse weilanden waren gecontroleerd, sloeg Enzo op een gegeven moment aan bij een sloot. Al snel bleek dat één van de verdachten zich had verstopt in de sloot. Alleen zijn hoofd en schouders staken nog boven het water uit. Onder begeleiding van duidelijke instructies, klom de verdachte zelf uit de sloot en werd hij vervolgens in de boeien geslagen. Er is nog een spoor gevolgd naar de andere 2 verdachten, maar deze werden niet meer aangetroffen. De zaak is overgedragen aan de collega’s in Utrecht. Een goede samenwerking tussen mens en dier.

Politie Woerden

Bron en foto: Politie Woerden

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie