Reeuwijk krijgt keurmerk veilig ondernemen

Op dinsdag 8 december kregen de ondernemers van winkelcentrum Miereakker en winkelcentrum Bruggehoofd van Reeuwijk een tegel overhandigd als symbool voor de eerste ster die is behaald binnen het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Ondernemers, politie, brandweer en gemeente zetten zich gezamenlijk in voor dit project met als doel het winkelcentrum veiliger, meer leefbaar en aantrekkelijker te maken.
Om 14.30 uur was de ondertekening convenant door o.a. de burgemeester Christiaan van der Kamp en initiatiefnemer Jim Koster van Jumbo Reeuwijk. Hierna werd de tegel met de 1e ster uitgereikt in het Wijnhuis aan de Miereakker in Reeuwijk. “Het geeft de klanten een goed en veilig gevoel om hier te winkelen”, aldus burgemeester Christiaan van der Kamp. Voor de komende drie jaar is de veilig gewaarborgd.

Tegel

Afgelopen zomer is een intentieverklaring getekend tussen alle deelnemers om zich in te zetten voor het KVO. Hierbij is een vaste werkgroep samengesteld die maatregelen hebben uitgewerkt en die de komende drie jaar worden uitgevoerd. De werkgroep heeft glansrijk het eerste certificaat gekregen na de eerste beoordeling tijdens de officiele audit. Als beloning is er een tegel gelegd bij de ingang van het winkelcentrum. Hierop is een symbolische eerste ster te zien. Om de drie jaar wordt het plan van aanpak geactualiseerd en de ambitie verhoogd. Na een hercertificering kan een extra ster worden verkregen. Er kunnen maximaal vijf sterren worden behaald.

 

Concrete maatregelen

De komende jaren gaat de werkgroep concrete maatregelen uitvoeren. Zo komen er in 2016 bijvoorbeeld groepstrainingen voor ondernemers gericht tegen agressie en wordt overlast en verloedering actief tegengegaan.

Reeuwijk3 (1 van 1)

Op de foto: Hans van Dijk – Radio van Dijk, burgemeester Christiaan van der Kamp, Jim Koster – Jumbo, Arie van Sintruie – Zalencentrum De Brug

Reeuwijk5 (1 van 1)

Reeuwijk6 (1 van 1)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie