Stand up comedians naar Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 april toetsen vier stand up comedians in hun navigatiesysteem het adres van Evertshuis in. Zij verzorgen die vrijdagavond de allereerste Stand Up Comedy Friday in het Bodegraafse theater.

blank


 

Bij stand up comedy is het podium gevuld met alleen microfoon en een comedian die adrem en in hoog tempo de grappen laat rollen. Het is een vorm van cabaret waarbij het publiek betrokken wordt bij de voorstelling. De comedians dagen de zaal uit om te reageren.

 

Tijdens de eerste Stand Up Comedy Night in het Evertshuis is Tim Hartog de Master of Ceremony, kortweg de MC. Als MC is hij de gastheer. Deze Rotterdamse spraakwaterval geeft de microfoon op vrijdag 1 april aan drie comedians: Martijn Oosterhuis, Felix Heezemans en een zogenaamde ‘rookie’.

 

Het grote publiek heeft Martijn Oosterhuis leren kennen door zijn deelname aan de Lama’s. Kenners volgen hem al twintig jaar; vanaf zijn eerste spontane optreden in de fameuze Engelenbak. Oosterhuis was hij de eerste Nederlandse comedian die meedeed aan Europa’s grootste internationale stand up comedy festival ‘So you think you’re funny’ in Edinburgh. En met succes, hij eindigde daar als vierde. Inmiddels kent deze gelauwerde comedian elke comedyclub van Nederland en België van binnen en van buiten.

 

Felix Heezemans is een absurdistische comedian die in 2011 zowel de jury- en publieksprijs van de Culture Comedy Award won. Met zijn ietwat vreemde kijk op de wereld staat hij op podia in Nederland en België.

 

De derde comedian is een onbekende. Een comedian die aan het begin staat van wat misschien een carrière gaat worden. Hij (of zij!) zal van zijn (of haar) optreden een klaterend succes willen maken. Tim, Felix en Martijn: eat your heart out!

 

 

Nieuwe initiatieven

 

Het Evertshuis is actief op zoek naar verbreding van het programma. In februari werd succesvol een dansavond georganiseerd, de filmavonden zijn in frequentie uitgebreid en er worden meer activiteiten rondom klassieke muziek georganiseerd. Stand Up Comedy Friday is het volgende initiatief dat handen en voeten krijgt. Directeur Leo Hörnig is nadrukkelijk betrokken bij deze activiteiten: “Mijn ambitie is een Evertshuis dat voor alle leeftijden en alle interesses activiteiten biedt. Het professionele team is prima in staat om dat te organiseren. Met Rianne Hoogeveen als drijvende kracht achter de culturele programmering en een enthousiast team van vrijwilligers hebben we alles in huis om een succesvol breder programma te kunnen aanbieden. De extra activiteiten lijken goed aan te slaan, en dit is nog maar het begin. We hebben nog meer ideeën in petto.”

Tim Hartog comedy

felix heezemans foto comedy

Martijn-Oosterhuis. comedy

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie