Succesvolle 4e Dag van de Economie Bodegraven-Reeuwijk

Het organiseren van economische dynamiek was het thema van de drukbezochte avond op de 4e Dag van de Economie in Bodegraven-Reeuwijk, die op donderdag 8 oktober werd gehouden in Bij Everts. De gemeente en het nieuwe Platform Ondernemers Bodegraven-Reeuwijk wilden met de avond laten zien dat samenwerking werkt op verschillende niveaus van het economisch leven.
Van buiten naar binnen

Met een beleid ‘van buiten naar binnen’ wil de gemeente zich zo open mogelijk opstellen naar ondernemers toe. Heidi van Woudenberg, directeur Rabobank Rijn en Veenstromen, feliciteerde burgemeester Christiaan van der Kamp en voorzitter Felix van Pelt van het Platform Ondernemers Bodegraven-Reeuwijk met hun samenwerking. In het Platform Ondernemers Bodegraven-Reeuwijk zijn alle ondernemersverenigingen in Bodegraven-Reeuwijk nu verenigd. Onder leiding van Van Pelt zijn veel nieuwe initiatieven ontstaan. Inleider Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn, prees de lokale samenwerking. Zij gaf aan blij te zijn dat twee wethouders, Jan de Laat uit Gouda en Bob Duindam uit Woerden, aanwezig waren. “Dat laat zien dat wij als gemeenten in de nieuwe samenwerking geloven en er ook werk van maken.”

Samenwerkingsconvenant Alphen, Gouda en Woerden

In het samenwerkingsconvenant Alphen, Gouda en Woerden is afgesproken dat deze gemeenten een voortrekkersrol vervullen in de brede samenwerking van gemeenten in het Groene Hart op drie terreinen: economie, bereikbaarheid en water, recreatie en toerisme.

In The Spotlight

Twee bedrijven werden in ‘The Spotlight’ gezet: vlaggenmastenbedrijf Limeta uit Bodegraven, die begin dit jaar de prijs van de ‘Sterkste Schakel van Rijnland’ won en Vergeer Holland, die de Duurzaamheidspluim 2015 ontving uit handen van wethouder Kees Oskam.  “Vergeer heeft grote stappen gemaakt op het gebied van duurzaam ondernemen met afvalverwerking, energiebeheer en maatschappelijke activiteiten. Ook heeft het bedrijf bijzondere zorg voor het eigen personeel. Dat verdient een pluim”, aldus Kees Oskam.

Duurzaamheidspluim 2015

De Duurzaamheidspluim Bodegraven-Reeuwijk, dit jaar gemaakt door kunstenaar Hans Zantinge uit Krimpenerwaard, is een aanmoedigingsprijs voor een bedrijf dat goed op weg is met duurzaam ondernemen. Directeur Diederik Vergeer gaf aan bijzonder blij te zijn met de prijs. “Die krijgt bij ons een ereplek en natuurlijk gaan wij door met verduurzamen”, liet hij het publiek weten.

Afsluiting

Burgemeester Christiaan van der Kamp sloot de avond af met de opmerking dat samenwerking de basis is voor succes. “Van belang is dat bedrijfsleven en gemeente én bedrijven onderling elkaar zo goed mogelijk kennen. Hoe meer onderling begrip er is, hoe beter je elkaar van dienst kunt zijn. Dat is ook wat wij als gemeente nastreven. Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn, zodat u zo goed mogelijk kunt ondernemen.”

Economie6 (1 van 1)

Economie5 (1 van 1)

Economie4 (1 van 1)

Economie1 (1 van 1)

Economie7 (1 van 1)

Economie10 (1 van 1)

Economie9 (1 van 1)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie