Teen6 (1 van 1)

TeenEvent Bodegraven

Tijdens de herfstvakantie vond de negende editie van het TeenEvent in Bodegraven plaats. Net als voorgaande jaren was de opkomst groot. De organisatie wist voor de diverse tieners een afwisselend programma te bieden onder het thema ‘The Real Thing’. Het gecreëerde evenemententerrein bestond uit een boyzone, een girlzone en een algemene grote tent. Het overige terrein werd gevuld met buitenactiviteiten, wisselend per dag.
Zo’n 100 tot 150 tieners per dag kwamen af op het evenement. Het volledige programma is vrij toegankelijk. Er is geen entreeprijs en ook aanmelden of inschrijven is niet nodig. Veelgehoorde reactie was dan ook: “Is het hier allemaal gratis? óók de popcorn?” Ja dus!

Het programma bestond uit een middag- en avondprogramma. Tussen 14:30u en 17:00u konden kids kiezen tussen een buiten- of binnenactiviteit. Wisselend per dag werd ’s middags onder andere een klimbaan, stormbaan en rodeopaard aangeboden. In de ‘zones’ werd ’s middags een specifiek programma aangeboden, uiteenlopend van race- simulatie tot creatief met foto’s. Doorlopend konden de kids voetballen, muziek maken en popcorn eten.

Teen2 (1 van 1)

Avondprogramma
Het avondprogramma (19:00u – circa 22:00u) bestond dagelijks uit een algemeen en centrale sessie, waarbij telkens een ander subthema van ‘The Real Thing’ werd behandeld. Dinsdag was dit Heroes, woensdag Inside Out, donderdag Rise & Shine, en als afsluiter op vrijdag The final countdown. Naast de centrale sessie konden de jongens en meisjes apart van elkaar in hun eigen ‘zone’ verder met het onderwerp aan de slag. Spontane initiatieven worden aangemoedigd. Zo is er op donderdag en vrijdag overdag een heuse rap gemaakt door een aantal tieners. Deze mocht tijdens het avondprogramma ten gehore worden gebracht.

Teen3 (1 van 1)

Doel TeenEvent
Doel van het TeenEvent is volgens de organisatie ‘alle Bodegaafse tieners tussen de 11 en 14 jaar een plekje geven waar ze zichzelf kunnen zijn’ aldus hun website. Coördinator Renske van Dijk legt uit: ‘we behandelen maatschappelijke thema’s en willen de kids iets meegeven, stof om over na te denken of mee aan de slag te gaan’. Social Media had een belangrijke ondertoon; de thema’s die ’s avonds werden behandeld hadden een duidelijke verwijzing naar houding en gedrag op social media onder de tieners.

TeenEvent 2016
Volgend jaar in de herfstvakantie vindt de tiende editie van het TeenEvent plaats, opnieuw gratis toegankelijk voor tieners tussen de 11 en 14 jaar. Inschrijven of aanmelden is net als voorgaande jaren niet nodig.

Teen1 (1 van 1) Teen4 (1 van 1) Teen5 (1 van 1)There are no comments

Add yours

X