Gemeente-Bodegraven-Reeuwijk

Tijdelijke noodopvang in Reeuwijk start vandaag

Vanmorgen heeft het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) de gemeente laten weten dat vandaag de vluchtelingen richting de sporthal De Meerkoet in Reeuwijk komen. Tussen 15:00 uur en 16:00 uur arriveren de eerste vluchtelingen. In de loop van de komende dagen verwachten we meer vluchtelingen te ontvangen tot het aantal van 110 mensen bereikt is.
Opvanglocatie

Bij sporthal De Meerkoet staat een aparte tent waar het eten wordt geserveerd. Vrijwilligers en ambtenaren zijn dag en nacht aanwezig, ook wordt het terrein 24 uur per dag bewaakt en is er medisch toezicht aanwezig.

Kracht uit het dorp

Inmiddels staat de teller op 200 vrijwilligers. Burgemeester Christiaan van der Kamp: “Het is buitengewoon bijzonder om te zien dat zoveel mensen zich aanmelden. Er zijn zelfs twee inwoners, die inmiddels een werkplek in het gemeentehuis hebben. Hieruit blijkt de kracht van onze gemeenschap. Ik ben daar zeer trots op”.

Vrijwilligers en giften; graag aanmelden!

De gemeente vraagt de vrijwilligers, die ingedeeld zijn voor een taak, zoveel mogelijk lopend en op de fiets te komen in verband met de tijdelijk beperkte parkeergelegenheid rondom de sporthal.

Ook komen er allerlei giften en goederen binnen bij de gemeente, daar is een aparte inzamelplek voor. U kunt dit melden door een e-mail te sturen naar vluchtelingenhulp@bodegraven-reeuwijk.nl of te bellen met 0172 522 522. De gemeente coördineert de inzameling en laat via Twitter en andere sociale media weten welke goederen of vrijwilligers de komende dagen nodig zijn.

Bron: Gemeente

There are no comments

Add yours

X