TOGB maatje te groot voor RVC

Een belangrijke wedstrijd in de tweede klasse D stond op 11 oktober op het programma. TOGB uit Berkel en Rodenrijs stond aan de aftrap op de derde plaats in de competitie en zij mochten het opnemen tegen promovendus RVC ’33, welke de vierde positie bekleedde. Er moest gepuzzeld worden door trainers Vincent Stolwijk en Arjan Groenendijk van RVC om de afwezigheids golf op te kunnen vangen. Naast de vier geblesseerde waren sluitpost Frank van Leeuwen en middenvelder Paul van Leeuwen, welke later nog zou bijsluiten, in eerste instantie ook afwezig. De plek van keeper Van Leeuwen werd ingenomen door de 41-jarige Lars van den Akker.
De Reeuwijkers schoten bliksemsnel uit de startblokken en konden snel in de wedstrijd indruk maken op de meegereisde supporters. Na zo’n vijf minuten leek TOGB wakker geworden te zijn en begon met het voetbal dat nodig is om promotie terug naar de eerste klasse af te dwingen. RVC wist zich weinig raad met de snelle en technische buitenspelers, waardoor er een hele reeks gevaarlijk voorzetten gegeven konden worden. De eerste twee hoge ballen konden nog weggewerkt worden, maar daarna vielen de goals als warme broodjes binnen. Na een kwartier spelen was TOGB erg gelukkig toen het schot van de linksbuiten geraakt werd door een RVC verdediger en de bal over keeper Van den Akker in het doel viel. De twee doelpunten die binnen 5 minuten hierna vielen waren goed uitgespeelde aanvallen van TOGB, alhoewel de 3-0 werd gezien als buitenspel, maar de scheidsrechter hier zijn eigen weg in trok. Na 20 minuten stond RVC al voor een bijna onmogelijke opdracht en werd het alleen maar erger toen scheidsrechter R. van Paassen een rode kaart zag in de harde tackle van Frank Stolwijk. TOGB vreesde voor een gebroken been, maar het slachtoffer kon na de water spons de wedstrijd vervolgen. Nog voor rust werd het ook nog 4-0 voor de thuisploeg en was de wedstrijd zo goed als gespeeld.
RVC liet het er niet bij zitten en ging de tweede helft weer vol goede moed de strijd aan. Alhoewel TOGB de betere ploeg bleef kregen zij minder kansen dan in de eerste helft en werkte de wat defensieveren stelling beter voor de Reeuwijkers. De verzwakte gasten moesten na de lading aan tegendoelpunten en een rode kaart ook nog eens drie keer wisselen om de geblesseerde spelers van het veld te halen. Erik van Velzen, Wouter Sluijs en Robin Stolwijk werden naar de kant gehaald om geen verdere schade op te lopen. Vervangers Menno Hogenelst, Stan Sluijs en Paul van Leeuwen zagen hun ploeg de tweede helft nog wel het enige doelpunt maken. Een fout in de TOGB verdediging werd genadeloos afgestraft door Jelle van der Poel. Moe gestreden werd er dus nog enigszins positief afgesloten door RVC op het TOGB complex.