ESTO wint fortuinlijk met 0-1 van OLIVEO

Er waren belangrijke overeenkomsten met de wedstrijd van vorige week. De uitslag van 1-0 voor de uit spelende ploeg, een goed voetballende tegenstander en een onverzettelijk ESTO. Lukt het de tegenstander niet om met goed voetbal te winnen, dan is er natuurlijk ook sprake van geluk. Dat kun je ook een beetje afdwingen door gewoon 100% inzet te leveren en als team collectief te presteren. Dat deed ESTO en zo mocht ze tevreden met een overwinning van het veld stappen. Matchwinnaar is Jordy Romijn die met een fraaie kopbal op een voorzet van Milan Egic de OLIVEO doelman in de 24e minuut het nakijken gaf. Bijna lukte het Jordy nog om ver in de tweede helft met een omhaal à la Van Basten opnieuw te scoren. Dat zou echt teveel zijn geweest voor de prima voetballende ploeg uit Pijnacker. Het zat OLIVEO niet mee, bijna de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander en de handvol dikke kansen niet weten te benutten. Dat kwam ook door regisseur Bas Bakker die samen met zijn verdedigers en middenvelders knokten voor iedere centimeter. De spaarzame aanvallen van ESTO stichten wel steeds gevaar en tot diep in de tweede helft bleef de verdediging van OLIVEO beducht op een tweede tegengoal. Daardoor hielden zij veel mensen achterin en langzamerhand ontstond ongetwijfeld bij hun het besef binnen dat de pot was verloren. ESTO pakte de volle winst en blijft zo lekker in de race voor een mooie notering op de ranglijst. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Donk. Altijd bijzondere duels en het is dan ook de moeite waard om even af te reizen naar de Nieuwe Broekweg in Gouda. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets