Waterpoloërs BZ&PC kijken weer omhoog

Na het dure puntenverlies in de eerste twee competitiewedstrijden hebben de waterpolomannen van BZ&PC eindelijk de eerst overwinning van het seizoen binnen. Dankzij een 10-13 overwinning op ZV Utrecht kunnen de Bodegravers weer aansluiten bij de top van de competitie.
BZ startte de wedstrijd voortvarend, al snel stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord. Deze voorsprong werd in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Het lukte de Bodegraafse equipe onder leiding van Herman van Tongerloo en Jary Göbel echter niet om in de tweede periode de voorsprong verder uit te breiden. Het gat bleef halverwege slechts twee goals. 

Dankzij een flitsende start in de derde periode werd echter een gat geslagen mede door good-old Pim Cluistra had Utrecht een flinke tegenslag te verwerken.  In het laatste deel van de wedstrijd heeft BZ&PC de voorsprong door een volwassen speelstijl vast weten te houden. Mede door een aantal goede schoten van onder andere Jorik ter Molen kon BZ de punten mee naar Bodegraven nemen. 

De waterpoloërs kunnen tevreden terugkijken op het duel van zaterdag. Een nieuwe start is gemaakt waarin Jorik ter Molen weer fit genoeg is na weken blessureleed. Tristan van Dam zijn schorsing zit erop en zal de komende wedstrijd weer aan de selectie worden toegevoegd. Komend weekend is er geen wedstrijd. Op 24 oktober zullen de waterpolomannen aantreden tegen de Meer in de strijd om de beker.

BZfoto

Door: Rogier van Veen
Archieffoto

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie