Scarabee HS1 – DVC HS1 en Dvc 1 – VV Haaglanden 1

De eerste wedstrijd van DVC in de hogere tweede klasse was met winst afgesloten en daarmee was het seizoen boven verwachting begonnen. De tweede pot moest DVC tegen Scarabee; deze heren hadden de eerste wedstrijd ook met 3-1 gewonnen en dus een gelijk aantal punten. Omdat DVC nieuw is in de betreffende klasse weet men nog niet echt waar het aan toe is en werd er met gezonde spanning, maar niet al te hoge verwachtingen, naar de wedstrijd uitgekeken.

In de mooie sporthal van Ter Aar aangekomen bleek dat de voorafgaande wedstrijd uitliep. Dit zorgde voor wat onrust in de voorbereiding van DVC. Dit was duidelijk terug te zien in de eerste set. Deze verliep zeer rommelig en onzorgvuldig. DVC volgde het spelletje van Scarabee en was niet bij machte om de knop voldoende om te draaien. De set ging dus met 25-17 verloren.

In de daarop volgende rustperiode werden er duidelijke afspraken gemaakt. Ook was er de overtuiging dat DVC zeker niet onder deed voor de tegenstander mits het zijn eigen spel en meer verzorgd ging spelen. De tweede set werd dus vol goede moed en met meer enthousiasme begonnen. Dit resulteerde al gauw in een aardige voorsprong voor DVC. Nawat wisselingen binnen DVC kwam Scarabee nog wel terug in de wedstrijd maar DVC wist de set wel met 20 – 25 winnend af te sluiten.

Ook nu werd er uitvoerig gesproken over de verrichtingen van DVC maar kwam er ook de overtuiging dat DVC ook deze tweede wedstrijd zou kunnen winnen. Deze overtuiging was ook deels terug te zien in de wedstrijd. DVC bewees dat het, als geheel, een toch wat beter team had en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zowel de derde 20  25 als de vierde set 23  25 gingen dus naar de ‘gasten’ uit Driebruggen.

De tweede overwinning op rij dus; echter met wat meer overtuiging en lef valt er zeker nog meer te halen!! Op naar de volgende wedstrijd thuis in Custwijc.

Wedstrijdverslag Dames 1

Zaterdag 10 oktober moesten de dames uit Driebruggen thuis spelen tegen de dames uit Voorburg die nog geen wedstrijd gespeeld hadden. Het was een lastige wedstrijd waarbij beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. In de eerste set namen de Driebruggenaren het voortouw en wisten ze de set binnen te slepen met 25-18. De tweede en derde set liepen erg gelijk op, maar werden helaas net verloren met 23-25 en 22-25. De vierde set werd na hard werken gewonnen met 25-19. De vijfde set zou de beslissende set worden. Er werd hard geknokt, maar de dames uit Voorburg haalden veel ballen van de grond. Dvc probeerde slim te spelen en hard aan te vallen, maar helaas net niet genoeg, er werd verloren met 14-16. Uiteindelijk kunnen de dames er toch weer 2 punten bij tellen. Volgende week staat Bodegraven op het programma.

Door: Hein Wichers